Top News
11232 prikaza

Rekonstrukcija: Vođa Srba ubijen u manje od tri minute

Kosovska Mitrovica nakon ubojstva Olivera Ivanovića
REUTERS
Dvije teorije se najčešće spominju o tome tko je i na koji način upucao Ivanovića

Nakon ubojstva predsjednika Građanske inicijative Olivera Ivanovića, niz službenih i neslužbenih informacija prolazi kroz albanske i sprske medije na području Kosova i centralne Srbije. "Blic" je na osnovu poznatih informacija rekonstruirao zločin koji je uzdrmao Srbiju i regiju.

Prema službenim informacijama iz kosovske i sjevernomitrovačke policije, Oliver Ivanović upucan je u 8.15 ispred prostorija Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda". Kao i svakog jutra, Ivanović je došao na posao u središnjicu svoje stranke.

Dvije teorije se najčešće spominju o tome tko je i na koji način upucao Ivanovića - razlikuju se u detaljima.

Sačekuša - na ulici ili iz automobila?

Prema prvoj, Ivanovića su ubojice čekale na ulici ispred ulaza u stranku, gdje su prvo pucale na njega iz daljine, a zatim, nakon što je pao na zemlju, pritrčale i ispalile još jedan ili dva hica u njegovo nepomično tijelo. Nakon toga su se s mjesta atentata udaljili vozilom u nepoznatom pravcu. Prema riječima liječnika, na Ivanovića je ispaljeno ukupno pet hitaca.

Prema drugoj teoriji, ubojice su lidera kosovskih Srba sačekali u autu, otkud su i pucali - nadležni kosovski tužitelj rekao je medijima da su hici ispaljeni iz vozila u pokretu. Nakon toga, približili su se i još par puta upucali Ivanovića, "da budu sigurni".

Pucnji u leđa

Prema izjavama Ivanovićevog odvjetnika, lider SDP-a pogođen je u torzo, s leđa, najmanje pet puta. Oružje izvršenja, vjeruje se, bila je duga "devetka". Prema riječima odvjetnika, Ivanović je na licu mjesta bio mrtav.

Na osnovu informacija koje je policija (ali i javnost) dobila od stanara obližnjih zgrada, pucnji se nisu čuli, pa se vjeruje da je Ivanović upucan pištoljem s prigušivačem. Tome u prilog ide i činjenica da je beživotno tijelo lidera SDP-a zatekla susjeda, koja je izašla kupiti kruh, a zatim alarmirala stranačku tajnicu u prostorijama stranke.

Neslužbene informacije govore o tome da je napadač bio maskiran: nosio je crnu kapu i crnu jaknu. Ove informacije nisu službeno potvrđene.

Spaljeni "opel"

Čitav zločin odigrao se u manje od tri minute. Ekipa liječnika Hitne pomoći je, prema riječima direktora bolnice u kojoj je Ivanović bio zbirnut, na mjesto zločina stigla u 8.18 minuta, kada je započela reanimaciju. Ipak, trud liječnika nije urodio plodom, i lider SDP-a preminuo je u 9.15 sati.

U međuvremenu, policija je pronašla automobil "Opel Astra" zapaljen u blizini mjesta atentata, u Ulici vojvode Putnika. "Opel" je izgorio u potpunosti, a ono što se može utvrditi je da nije imao registracijske oznake. Prema riječima policije, vjeruje se da je Opel povezan sa zločinom, odnosno da su ga ubojice korsitile kao vozilo za bijeg s mjesta ubojstva.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vanjazlatovic 13:48 18.Siječanj 2018.

    to je ovo https://razgovorisastrikom.blogspot.hr/2018/01/trenutak.html dakle samo ce ono društvo opstati u kojem ce politički protivnik strahovati da mu na ulici ne bude ubijen ilifizicki napadnut (pa i verbalno u dimenziji prijetnje) politički protivnik. ne nužno iz ljubavi nego radi ugleda ... prikaži još!a pred pristašama. Sva druga društva se ce samo rotirati unutar istog stanja i čekati pubertet.

  • Milan 21:18 17.Siječanj 2018.

    Srbi su ovo dobro odradili, puno bolje nego jad su likvidirali Đinđića...

  • Avatar Antun Sklepić
    marica 15:48 17.Siječanj 2018.

    da ga je dobro strefilo bio bi mrtav prije nego bi pao na zemlju ljubljenu.