Top News
4340 prikaza

"Ovo je teroristički čin, napad na srpski narod"

Aleksandar Vučić
Srdjan Ilic (PIXSELL)
Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" upucan je u utorak ispred ureda u Kosovskoj Mitrovici

Srpska delegacija u Bruxellesu prekinula je ponovno započete pregovore i hitno se vratila za Beograd zbog ubojstva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti.

'Ovo je teroristički akt', kazao je Vučić na početku obraćanja, nakon što je izrazio sućut obitelji ubijenog Olivera Ivanovića.

'Za državu Srbiju je ovaj akt teroristički akt i u skladu s time ćemo se prema tome aktu i odnositi. Ono što smo na Sjednici vijeća za nacionalnu sigurnost utvrdili, upućeno je pismo organima EULEX-a s našim zahtjevom da državni organi Republike Srbije sudjeluju u istrazi o ubojstvu, jer smo uvjereni da bi to utvrdilo istinu o ubojstvu Olivera Ivanovića.

Aleksandar Vučić Raskol Top News Vučićev rat: Oni se bave vradžbinama!

Sve mjere država Srbija će poduzeti i pronaći ćemo ubojicu ili ubojice, to sam obećao i supruzi Olivera Ivanovića. Nemam ovlaštenje da u ovom trenutku govorim o saznanjima, ne bih na taj način uopće spekulirao, ali ima mnogo interesantnih detalja koji ukazuju na moguće počinitelje. Nadležni organi su tu da se tim poslom ozbiljno pozabave", rekao je Vučić. 

"Ubojstvo se nije dogodilo na teritoriju koji efektivno kontroliramo, pa moramo čekati na reakciju drugih organa. Očekujemo da oni taj posao urade profesionalno i to sam zahtijevao od Federice Mogherini, to sam zahtijevao od svih predstavnika međunarodne zajednice. Nažalost ubojstvo se dogodilo i ubijen je čovjek koji je roditelj, suprug i koji sasvim sigurno nije bio netko tko je pozivao na sukobe između Srba i Albanaca, bez obzira na sve političke razlike, i osobno upućujem sućut ne samo obitelji, nego svim Srbima na Kosovu i Metohiji. Tko god da je izveo ovo ubojstvo, napao je prije svega obitelj Ivanović, pa srpski narod na Kosovu i Metohiji i na Srbiju u cjelini", kazao je Vučić. 

'Ubojice su ostavili određene tragove, i jasno je zašto Republika Srbija traži aktivno sudjelovanje i pronalaženje počinitelja", rekao je Vučić.

"Interesantna su pitanja albanskih medija na Kosovu. Govore da su to sasvim sigurno počinile srpske službe kako bi Srbija sasvim sigurno zauzela sjever Kosova. Kako to znaju? Neka nam kažu, neka nam daju te podatke. To rade zato što žele da albanska čizma dođe na sjever. Onima koji sve u Srbiji znaju i koji bi da vrše političke optužbe i koji bi da kažu da vlast ubija političke protivnike, mogu samo da kažem: Bijednici jedni! Jadnici jedni! Koji radite protiv vlastite zemlje i države. Stranci i Albanci vode politiku na Kosovu. Pokažite nam tko je ubojica, mi bismo rado da znamo tko je on", poručio je Vučić.

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" upucan je u utorak ispred ureda u Kosovskoj Mitrovici. On je podlegao povredama, rekao je medijima njegov odvjetnik Nebojša Vlajić.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Milan 19:24 16.Siječanj 2018.

    Hahaa ... Jes teroristicki cin koji su izvrsili srbi iz kriminalnog miljea jer im je Ivanovic postao smetnja, a i sam je Ivanovic najavio da se boji likvidacije i to od strane srba.