Top News
3342 prikaza

Rusi dali Kimu kutiju za "najveće tajne"

Kim Jong-Un i Sergej Lavrov
Screenshot
Amerikanci se izrazito brinu zbog mogućnosti da Kim i dalje skriva nuklearna oružja

Četvrtak je obilježio sastanak velikog vođe Sjeverne Koreje Kim Jong-Una i ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova. Ali posebno je zanimljiv jedan ruski poklon Sjevernoj Koreji.

Kako piše Business Insider, ruski mediji objavili su snimku sastanka gdje se jasno vide dvojica političara kako šetaju hodnikom da bi Lavrov posebno istaknuo jednu malu kutiju. Na snimci se vidi da je kutija ukrašena slikom ruskog plemstva u lovu kroz šumu na konjima. "Ovdje možeš spremiti tajne", kazao je Lavrov Kimu dok mu je pružao ključ.

I dok se Sjeverna Koreja i SAD spremaju za povijesni sastanak njihovih vođa, Sjeverna Koreja i dalje izaziva zabrinutost kod Amerikanaca. Naročito ih brine korejsko "skrivanje tajni" poput njihovog nuklearnog programa.

Lavrov je navodno izrazio potporu sjevernokorejskim planovima za denuklearizaciju poluotoku, a priča se i da je pozvao Kima na sastanak s Vladimirom Putinom u Moskvi.

Kim se sprema za sastanak s Donaldom Trumpom u Singapuru 12. lipnja, ali pitanje je i dalje hoće li američki predsjednik ipak pristati na sastanak nakon što ga je već otkazao.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelson 17:36 31.Svibanj 2018.

    ništa od rata