Top News
104 prikaza

Sabor se već pakira, kutije s imenima su posvuda, svi sele na Vojno učilište F. Tuđman

1/10
Kao i većina zagrebačke jezgre, zgrada je stradala u potresu pa u rujnu kreće cjelovita i energetska obnova u vrijednosti od oko 11 milijuna eura

Na red za obnovu je došla i zgrada Hrvatskog sabora na Markovom trgu, poznata i kao Saborska palača. Ovaj spomenik kulture izgrađen je 1911. godine, a za njen izgled zaslužni su projektanti Lav Kalda i Karlo Susan.

Selidba je počela već u ponedjeljak 15. srpnja, nakon zadnje sjednice prije ljetne stanke i kutije koje dolaze u tri dimenzije već su posvuda. Na svaku kutiju moraju uredno napisati ime i prezime zaposlenika te organizacijsku jedinicu u kojoj je raspoređen. One kutije na koje to ne bude napisano, neće biti preseljene. Što se tiče osobnih stvari, fotografija, ukrasa i biljaka, to svi moraju sami preseliti u nove prostorije. 

Kao i većina zagrebačke jezgre, zgrada je stradala u potresu pa u rujnu kreće cjelovita i energetska obnova u vrijednosti od oko 11 milijuna eura. Od rujna, saborski zastupnici će naredne tri godine na sjednice dolaziti u Hrvatsko vojno učilište 'Dr. Franjo Tuđman' na Črnomercu.

 | Author:

 | Author:

 | Author:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.