Top News
22611 prikaza

Mogao je Culej svoje "krvave gaće" i Plenkiju nabiti na nos

Ivan Pernar i Stevo Culej
PIXSELL
Plenković je neki dan rekao Branimiru Bunjcu da ga nije primijetio 90-ih. Možda zato jer je Bunjac tih godina bio na ratištu

Stevo Culej iskoristio je prošlog petka priliku za "cipelarku" Ivana Pernara dok je ovaj bio na koljenima.

"Balavac jedan, jesam ja krvave gaće nos'o po Velebitu za tebe da bi ti radio ovdje? Sram te bilo... I onaj tko te doveo ovdje, je... ti...", istresao se zastupnik HDZ-a na svog kolegu iz Živog zida kojeg je saborska straža odstranila iz Sabornice po nalogu HDZ-ova Željka Reinera.

Culej je, dakle, svoj braniteljski staž postavio iznad izbornog legitimiteta Ivana Pernara. Od "onoga tko ga je doveo ovdje", a to su bili hrvatski birači.

Međutim, dva dana ranije taj isti Stevo Culej odšutio je gotovo jednako uzbudljiv obračun premijera Andreja Plenkovića i zastupnika Živog zida Branimira Bunjca.

Premijer se toliko naljutio na Bunjčevo pitanje o tome "čiji je on projekt", da je počeo nabrajati sve svoje izborne pobjede - sve do Vijeća gradskih četvrti - a onda to zaokružio opaskom: "Gospodine Bunjac, nisam vas primijetio ni 90-ih ni prošlog desetljeća, a 20 godina smo radili da ostvarimo članstvo u EU i NATO-u. Za vas niti sam tada čuo ni vidio, niti bilo koga iz Živog zida, niti jednog".

Možda zato što je Bunjac devedesetih bio na ratištu. Što bi rekao Culej, "nos'o je krvave gaće po Velebitu". Ili već tamo gdje je ratovao.

Tako smo, eto, s jedne strane dobili Culeja koji je svoj braniteljski staž nadredio izbornom legitimitetu Ivana Pernara, a s druge imamo Plenkovića koji je svoj izborni legitimitet branio tako što je branitelja Bunjca pitao "gdje je bio devedesetih".

Bunjac nije tada reagirao kao Stevo Culej. A Stevo Culej uopće nije reagirao.

Premda bismo lako mogli zamisliti kako bi to izgledalo da je, recimo, netko s ljevice upitao Culeja gdje je bio devedesetih "dok smo radili da ostvarimo članstvo u EU i NATO-u". Culej bi munjevito izvukao svoje "krvave gaće", HDZ bi tražio stanku u parlamentu, a šatoraši bi napravili ono što šatoraši već rade.

Pa ipak, u ovih pet dana nitko iz braniteljskih udruga nije pustio glas kako bi obranio čast branitelja Branimira Bunjca. Ali je zato Culej iskoristio svoj braniteljski staž kako bi osporio legitimitet zastupnika Pernara.

Braniteljski staž HDZ-ovaca očito ima veću težinu od braniteljskog staža pripadnika neke druge stranke, ne samo Živog zida nego i SDP-a, HNS-a i ostalih. 

I tu se sad postavlja nekoliko pitanja.

Kako je moguće da, nakon svega što smo prošli, HDZ-ov premijer tako drsko razgovara s jednim braniteljem? Da mu prigovara da ga "nije primijetio 90-tih godina"? Da se čudi kako se ovaj uopće usudi postaviti pitanje "čiji je on projekt"?

Nadalje, kako je moguće da nitko nije ustao u obranu tog branitelja od pitanja kakva obično branitelji - odnosno oni koji misle da govore u ime branitelja - postavljaju svojim protivnicima? "Di si bio '91."?

I kako je moguće da taj branitelj Bunjac nije uzvratio premijeru protuargumentom tako tipičnim za Culeja? Možemo zaključiti samo da Branimir Bunjac, zastupnik Živog zida, nije išao u rat kako bi to mogao koristiti kao argument u političkoj raspravi. Za razliku Steve Culeja koji koristi svaku priliku da nabije "svoje krvave gaće" na nos svojim protivnicima, pa i onima od kojih želi sakriti podatak da je državi za koju se borio ostao dužan 190 tisuća kuna.

A kad smo već kod toga, nismo primijetili da je Culej poručio čelnicima svoje stranke da "nije nos'o krvave gaće po Velebitu" da bi oni predali Inu Mađarima. Ili telekomunikacije Nijemcima, banke Talijanima, zračnu luku Franje Tuđmana Francuzima i tome slično.

Osim ako Culej nije upravo zbog toga "nos'o krvave gaće po Velebitu", što je definitivno njegova stvar.

I da je "krvave gaće nos'o" kako bi verbalno "cipelario" izabranog saborskog zastupnika i proklinjao "one koji su ga doveli u Sabor", kao što se borio da bi se njegov premijer pozivao na izborni legitimitet (koji on osporava Pernaru) kako bi se obranio od pitanja branitelja "čiji je on projekt".

Nakon svega, bojimo se i pomisliti kako bi sve to izgledalo da Stevo Culej nije "nos'o krvave gaće po Velebitu".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar una1
    una1 15:35 23.Siječanj 2017.

    Vidim da se toga nije sjetio Stevo, ili oni mogu kako hoće, jer nema kritične mase koja bi im pokazala nešto drugo od krvavih gaća. Moram podsjetiti Stevu-branitelja, koliko onih branitelja ima koji rade vani i zarađuju svoj kruh i ... prikaži još! ne pomišljaju da bi im se netko trebao klanjati, jer su sudjelovali u ratu. Naslov kolumne je genijalan, ovo za kraj.