Top News
19651 prikaza

Pernar zaje**** cijeli Sabor, a oni ga 'puše' kao naivci

Ivan Pernar izbačen iz Sabora
Patrik Macek (PIXSELL)
Strankama populizam ne smeta kad im treba za dolazak na vlast, ali Pernarov populizam im kida živce

Željko Reiner uspio je do kraja izgubiti živce u Saboru zbog Ivana Pernara, pa je pozvao saborsko osiguranje da ga izbaci van. Bila je to scena koju često vidimo po parlamentima u država istočno od nas – Pernar na podu, zaštitari oko njega i na kraju ga razvlače po tepihu dok on urla: Ovo je demokracija, ovo je HDZ!

Razlog zbog kojeg je Reiner "puko" bilo je Pernarovo dobacivanje iz klupe i nakon što ga je par puta upozorio da prestane odlučio je da mu je jednostavnije Pernara izbaciti. Pernar je usput jeo i jabuku što mu nije prvi put da nešto jede usred sabornice, isto kada je Reiner predsjedavao sjednicom. Tada je u pitanju bila pizza.

Ivan Pernar izbačen iz Sabora | Author: Patrik Macek (PIXSELL) Patrik Macek (PIXSELL)
Što je najgore, Reiner je i sam svjestan da mu je napravio uslugu, što je i potvrdio kada je Pernaru na dobacivanje: "Pa pozovite stražu!", odgovorio: "Znam da vam to i odgovara."

Naprosto je smiješno gledati kako se nijedan od onih koji predsjedavaju sjednicama Sabora, bio to Božo Petrov kao predsjednik Sabora ili Gordan Jandroković i Željko Reiner ne snalaze s Pernarom. On ih uspijeva isprovocirati dobacivanjima i jabukama i u jednom trenutku je zaista teško gledati te sjednice na kojima jedan klinac doslovno zajebava cijeli Sabor.

No, s druge strane postoji tu jedna doza satisfakcije kad gledate vladajuće koji su za promjenu žrtve populizma. Do sada je uglavnom bilo obrnuto – pametniji među nama stalno upozoravaju na štetnost populizma, u čemu su primjerice Most, Živi zid i HDZ pravi majstori, ali vladajućima on nikada nije smetao sve dok su se zahvaljujući populizmu domogli vlasti.

Ivan Pernar izbačen iz Sabora | Author: Patrik Macek (PIXSELL) Patrik Macek (PIXSELL)
Sad im taj isti populizam lagano kida živce, isto kao što nama kida živce već godinama. Već godinama gledamo kako najprostiji populisti dolaze na vlast, lupetaju i obećavaju ono što se nikako ne može ispuniti, ali koga briga kad su floskule najsigurniji put do vlasti. Međutim, vladajući su sad u poziciji da im populizam njihovih kolega u Saboru počinje smetati. 

Reakcije se nije mogao suzdržati ni premijer neki dana kada ga je Branimir Bunjac (opet iz Živog zida) proglasio briselskim projektom. Plenković mu je odgovorio: "Vi se usuđujete moj legitimitet dovoditi u pitanje?". Caka je u tome da Bunjac uopće nije doveo njegov legitimitet u pitanje, već ga je, baš kao Pernar Reinera, isprovocirao da odgovori na besmislice, a Plenković je nasjeo kao pravi naivac umjesto da ga je posprdno otkantao i uskratio komentar.

Prvi put gledamo kako neki klinci od ljudi u Saboru rade teške budale i koliko god nam to sve skupa bilo gadljivo, za promjenu - žrtve nisu samo građani.

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • miky.m 19:15 22.Siječanj 2017.

  Teško će pametan nasjesti na glupost.

 • miky.m 19:15 22.Siječanj 2017.

  Teško će pametan nasjesti na glupost.

 • Avatar Hauba
  Hauba 19:41 20.Siječanj 2017.

  Glupost par ekselans reko bi Izet