Top News
1126 prikaza

Saucha pušten iz Remetinca, po njega došla supruga

Tomislav Saucha izašao iz Remetinca
Igor Kralj (PIXSELL)
Tužiteljstvo je u predmetu lažne dnevnice ispitalo svih sedam svjedoka na koje je, po mišljenju Uskoka, Saucha mogao utjecati

Tomislav Saucha izašao je u petak oko 18.30 sati iz pritvora u Remetincu. Po njega je došla supruga i odvjetnica Ivana Saucha.

Na pitanje kako se osjeća, Saucha je samo kratko odgovorio: 'A kako bi se čovjek u mojoj koži trebao osjećati?'. Nakon toga ušao je u automobil.

Podsjetimo, Uskok je na Županijski sud u Zagrebu poslao prijedlog za puštanjem Tomislava Sauche iz Remetinca u kojem je završio prošli petak.

Tužiteljstvo je u predmetu lažne dnevnice ispitalo svih sedam svjedoka na koje je, po mišljenju Uskoka, Saucha mogao utjecati. Riječ je o zaposlenicima Ureda predsjednika Vlade i Ureda za opće poslove Sabora. Kako je zbog toga Saucha i završio u istražnom zatvoru, više nije bilo potrebe da tamo ostane pa se očekivalo da bi danas mogao izaći na slobodu.

- Odgovorio sam na sva pitanja koja su istražitelji imali, potpisao sam iskaz i to je bilo to. Trajalo je ukupno 20-ak minuta, rekao je u četvrtak Zoran Milanović.

Bivši premijer, koji se nekoliko puta nudio kao svjedok, nije htio potvrditi jesu li ga pozvali u DORH radi iskaza vezanog uz istragu o lažnim dnevnicama ili se istražiteljima javio sam.

Sauchu sumnjiče da je na štetu proračuna pribavio korist veću od 540.000 kuna i 1360 eura, a nezakonitosti je navodno počinio od studenog 2013. do siječnja 2016. Uskok sumnja da je to učinio lažnim putnim nalozima izdanima za tri savjetnika bivšeg premijera, a koje je, tvrde grafolozi, potpisao, uzeo gotovinu i zadržao je za sebe.

Savjetnici Slavko Goldstein, Siniša Petrović i Neven Budak kažu da nisu nikamo putovali.

Prema nekim informacijama, svjedok Zvonko Matišić, ravnatelj Ureda za opće poslove Sabora, u iskazu je ustvrdio da je Saucha znao za sporne naloge. Navodno je Matišić rekao kako je Saucha takve naloge potpisivao i 2016. godine, kad se već bila formirala nova Vlada. Tad ga je bio i nazvao i pitao ga je li riječ o greški i treba li naloge stornirati, a on mu je rekao da to ne treba učiniti.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.