Top News
2718 prikaza

Zoki: "Krađa dnevnica ima narkomanski modus"

Zoran Milanović
Zarko Basic (PIXSELL)
Ovo nije Fimi media, ovdje je odgovornost na jednoj osobi, kaže Milanović

O cijeloj aferi u petak se konačno oglasio i bivši premijer i bivši predsjednik SDP-a Zoran Milanović

"Osam godina radio sam sa Sauchom, što god da kažem bit će kliše. Šokiran sam. On je jedan od mojih najbližih suradnika. Vjerujem da je bio lojalan i da je dobro radio svoj posao. S druge strane institucija u čiju sam profesionalnost uvijek vjerovao jest DORH. Ne vjerujem da ovo ima veze s politikom i SDP-om. Nalazi revizije stigli su još u srpnju 2015. godine", rekao je Milanović.

"Saucha je bio kao ministar. Ne želim mu otežavati situaciju, ali to nije bila moja odgovornost. To je resor", kazao je bviši premijer i poručio: "Jedino mogu reći - bijesan sam".

"Ne želim da se ovo dovodi u vezu sa SDP-om. To mogu reći gotovo sa sigurnošću", ustvrdio je Milanović.

"Novac je netko ukrao, riječ je o novcu iz državne blagajne i to je kažnjivo. Očito je da su odabrani ljudi visokog društvenog ugleda čije se kretanje neće provjeravati. Ovo se radilo kroz više godina, netko je bio kreativan skoro tri godine", rekao je bivši premijer.

"To što se dogodilo ima narkomanski modus, netko se dočepao apoteke i nije puštao", slikovito je opisao Milanović. 

"Ovo nije Fimi media, ovdje je odgovornost na jednoj osobi. I osoba koja je to napravila će odgovarati. Ovo je sto posto građanska odgovornost", rekao je Milanović dodajući da pravno ne može biti odgovoran.

Kazao je kako se sa Sauchom zadnji put čuo sinoć, ali da sada neko vrijeme neće. Rekao je i kako ne zna gdje se Saucha trenutno nalazi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.