Top News
864 prikaza

SDP smjenjuje Opačićku i Mrsića - zbog lošeg rada

Milanka Opačić s kolegama iz SDP-a
Patrik Macek (PIXSELL)
U kratkom obraćanju medijima, Glavašević je obznanio sudbinu dvoje SDP-ovaca

Predsjedništvo je razgovaralo o nekim kadrovskim pitanjima, rekao je Bojan Glavašević, jedan od čelnih ljudi Socijaldemokratske partije Hrvatske. Time je zapravo i najavio da su iz SDP-a počeli proceduru za smjenu Milanke Opačić kao jedne od zamjenica predsjednika Sabora. Na njeno, sada upražnjeno, mjesto predložen je Siniša Hajdaš-Dončić.

Predložena je i smjena Miranda Mrsića s mjesta predsjednika Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo.

Međutim, kako je Glavašević sam napomenuo, odluku treba usvojiti Klub zastupnika SDP-a i tek onda postaje konačna. Trenutačno je riječ o traženju predsjedništva stranke.

Na otvoreno pitanje novinara zašto je došlo do prijedloga smjene, Glavašević je rekao da se mora uzeti u obzir činjenicu da dužnosti u Saboru pripadaju stranci. Davor Bernardić, kao predsjednik SDP-a, predložio je da se te dužnosti raspodijele. Glavašević je rekao da su se vodili i izbornim rezultatima i dosadašnjim radom.

Branio je svoju odluku o podršci smjene Opačićke i Mrsića govoreći da to nisu sankcije te da je on osobno podržao Bernardićevu inicijativu.

"Smatram da je kolegica Opačić mogla uraditi puno više na dužnosti potpredsjednice Sabora", rekao je Glavašević, ali o detaljima nije htio govoriti. 

Ostaje sumnja da su ti "loši rezultati" o kojima je Glavašević govorio zapravo samo krinka za uklanjanje nepoželjnog stranačkog kadra. Naime, Mrsić i Opačić najglasnije su kritizirali šefa stranke Davora Bernardića i tražili njegovu ostavku nakon poraznih rezultata na izborima. Njihove smjene zatražio je primorsko-goranski SDP, a povratnica Aleksandra Kolarić poručila Opačić da bi sama trebala podnijeti ostavku.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.