Top News
914 prikaza

Šešelj: "Znam na koliko će me osuditi, javili su mi iz Zagreba"

Vojislav Šešelj
Srdjan Ilic (PIXSELL)
U intervjuu za beogradski "Alo" Šešelj je izjavio da vjeruje da ga Aleksandar Vučić neće izručiti

Vojislav Šešelj kojem će haaški sud u četvrtak u 10 sati izreći presudu za ratne zločine, kaže da je čuo da će biti osuđen na 25 godina zatvora, kao i da će u Haag otići samo kao poslanik. 

U intervjuu za beogradski "Alo" Šešelj je izjavio da vjeruje da ga Aleksandar Vučić neće izručiti, a očekuje da će u Haag, ako i ode, otići kao narodni poslanik. Na pitanje kako pred izricanje presude reagiraju njegovi sinovi, supruga, stranačke kolege, Šešelj je prvo odgovorio šaljivo: "Vjerujem da oni jedva čekaju da me vrate u Haag, jer sam svima nepodnošljiv!", a potom je rekao da nitko pred njim ne smije pokazivatiuznemirenost. 

"Stvarno ne znam kako im je i je li im teško, jer se o tome uopćte ne razgovara. Spriječavam svaki razgovor na tu temu i sa suradnicima i kod kuće. To je jednostavno nešto što se nas ne tiče i ne ovisi o nama. Ja samo znam jednu stvar, a to je da neću dobrovoljno ići u Haag". 

On je naglasio i da je dobio informaciju da je Bruno Vekarić, zamjenik specijalnog tužitelja za ratne zločine, putovao prvo u Zagreb, pa iz Zagreba za Haag, pa iz Haaga za Zagreb, pa u Beograd i da je on nekim hrvatskim dužnosnicima u Zagrebu rekao da će mu biti izrečena kazna od 25 godina.

"To je moja informacija iz Zagreba. Ja inače ne znam ništa drugo". 

Upitan misli li da će ga Srbija, "odnosno Vučić", izručiti, Šešelj kaže: 

"Do sada nije htio, što će biti ubuduće ne znam, ali ima jedna stvar koja se mora reći. Boris Tadić, Bojan Pajtić, Čedomir Jovanović, Radulović i Tomislav Nikolić bi me sigurno odmah izručili, a Vučić do sada nije htio". 

Šešelj je naglasio kako neće uživo pratiti izricanje presude:

"U četvrtak ću obavljati svoje redovne obveze. Poslije podne imam skup u Pančevu u pet sati, a prije toga ću se baviti redovnim stranačkim aktivnostima. Neću uživo pratiti izricanje presude, jer će ionako to kasnije biti na svim vijestima. U 12 ću održati moju redovnu konferenciju za medije, navečer gostovati u jednoj TV emisiji, i to će biti dan kao i svaki drugi."

(Nezavisne.com)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.