Top News
4723 prikaza

Slobo je '91. u bijesu naredio miniranje elektrane Krško

Slobodan Milošević naredio miniranje elektrane Krško
PIXSELL
Da se plan, koji je na kraju završio u Moskvi realizirao, poginulo bi više od milijun ljudi

Slobodan Milošević u trenucima bijesa 1991. godine navodno je naredio miniranje nuklearne elektrane Krško, a nacrt tog istog plana završio je u Moskvi u rukama čovjeka koji i dan danas uživa veliko povjerenje ruskog predsjednika Putina, piše srpski Kurir. Ove informacije nisu službeno potvrđene.

Agenti obavještajnih službi CIA, MI6 i BND navodno još uvijek intenzivnom potragom pokušavaju doći do tog opasnog dokumenta čije realizacija bi mogla razoriti cijelu Sloveniju i ubiti najmanje milijun ljudi. 

Izvor blizak Kuriru koji surađuje i s Wikileaksom rekao je da je Milošević 1991. zbog obaranja vojnog helikoptera u Sloveniji bez pretjeranog razmišljanja naredio da se minira Krško. 

Slobodan Milošević i Mira Marković Umrla Mira Marković Top News Zajedno su kreirali patnje i umiranja milijuna ljudi

"Stručni operativci upozorili su Miloševića i predočili mu da bi posljedice od udara kod isticanja radijacije mogle biti 'nuklearna bomba' s nesagledivim posljedicama u Europi. Nakon toga je on ipak stopirao ovu akciju i naredio povlačenje specijalnih jedinica koje su minirale područje u Sloveniji. Operativci su prilikom povlačenja samoinicijativno u znak upozorenja 'digli u zrak' dalekovod u okolini nuklearke Krško", kaže neimenovani izvor.

Naslovnica Kurira | Author: Screenshot Screenshot
Tajne službe i ostali stručnjaci već godinama navodno pokušavaju pronaći zakopane eksplozive, ali bezuspješno.

"Bez plana miniranja nitko ne može demontirati ovo područje. Obavještajci mnogih službi pokušavaju na sve moguće načine doći do tog plana, jer i dalje postoji realna opasnost da se plan aktivira i ubije milijun ljudi", tvrdi Kurirov izvor koji dodaje da se plan nalazi na 'tajnome mjestu'. 

Također navodi da je Miloševićeva obitelj oduvijek bila bliska s Moskvom pa je zato nacrt tamo i završio. Obavještajci smatraju da plan posjeduje čovjek od oko 60 godina, pripadnik Nacionalne garde, kojeg nazivaju 'Putinovim lavom'.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Milan.banijac 10:57 05.Lipanj 2019.

    KAKO TO DA VELIKI PRIJATELJI SLOVENACA, SRBI BI MINIRALI ATOMSKU CENTRALU. ETO VAM PRIJATELJA SRBA.