Top News
113 prikaza

Što zaposlenici traže od svojih poslodavaca, doznajte na konferenciji Startover

1/6
Shutterstock
O tome je li posao iz snova održiva ideja govorit će se na Startoveru 8. studenog u WESPA Business Green Goldu. Ulazak na konferenciju je besplatan, uz prethodnu prijavu putem službene stranice

Posao iz snova je baš kao i snovi, vrlo individualan i ovisi o svakom pojedinom zaposleniku, njihovu stavu prema poslu i životu općenito, o njihovim očekivanjima, ambicijama i željama. Ono što nam je ipak svima zajedničko, neovisno o poziciji ili kompaniji u kojoj radimo, jest potreba da se na poslu osjećamo dobro, da nam posao pruža i daje perspektivu, rast i nagradu, kaže Maja Crnjak, direktorica Sektora ljudskih potencijala u Erste banci, koja gostuje na panelu "Je li posao iz snova održiva ideja" na prvoj konferenciji Startover - Budućnost rada: pogled u sutra, u organizaciji 24sata, 8. studenog u WESPA Business & Loungeu u Zagrebu (Green Gold)

 | Author: Maja Crnjak, direktorica Sektora ljudskih potencijala u Erste banci

 

Ulazak na konferenciju je besplatan, uz prethodnu prijavu putem službene stranice, a očekuju vas zanimljivi paneli, stručna izlaganja i inovativne ideje te primjeri uspješnih poslovnih praksi na temu budućnosti rada i održivog radnog mjesta.

 | Author: Panelom će moderirati prof. dr. sc. Miroslav Ante Omazić

Izazovi za poslodavce 

Na panelu o poslu iz snova raspravljat će o strategijama privlačenja i zadržavanja talenata, rodnoj ravnopravnosti na radnome mjestu, prisilnom povratku u ured, radu na daljinu, ali i asinkronom radu te održivosti radnog mjesta s obzirom na promjene. Istražujemo i postoji li podrška roditeljima na radnome mjestu te kako poslovi utječu na demografiju i obrnuto. O tome koliko je posao iz snova održiva ideja, što čini idealno radno mjesto te kako pomiriti želje i mogućnosti, uz Maju Crnjak, govorit će dr. sc. Mitja Ružojčić, stručnjak za psihologiju rada i upravljanje ljudskim potencijalima, Ines Bokan, voditeljica na portalu posao.hr, te Jelena Jelinić Cvirn, HR direktorica, HSM, a panelom će moderirati prof. dr. sc. Miroslav Ante Omazić. 

 | Author: dr.sc. Mitja Ružojčić, stručnjak za psihologiju rada i upravljanje ljudskim potencijalima


- Poslodavci se susreću s puno izazova jer trenutno vjerojatno zapošljavaju različite generacije, koje imaju različite potrebe i očekivanja od posla, plaće i benefita. Isto tako, poslodavci žele svima njima ponuditi mogućnost izbora različitih benefita, no opet se može dogoditi da neki segment možda nije pokriven. Ili su radnici promijenili životne navike i životne faze, pa im dosadašnji benefiti više nisu korisni. 
Nove generacije donose drukčije poglede na radno iskustvo i spremnost na ulaganje truda u posao. Donijele su pozitivne pomake na tržište rada u nekim segmentima, no isto tako postavile nova očekivanja od poslodavaca - ističe Ines Bokan

 | Author: Božidar Babić Ines Bokan, voditeljica, posao.hr Božidar Babić

Plaća glavni faktor? 

Posao koji ispunjava, motivira i čini ljude zadovoljnima individualna je kategorija i često se razlikuje od pojedinca do pojedinca, smatra Jelena Jelinić Cvirn, HR direktorica u tvrtki HSM. 

- Naravno da je adekvatna plaća važan faktor, no vrijednost za pojedince je u kombinaciji raznih benefita i kvaliteti okruženja koje im tvrtka pruža. Ono što često čini razliku su vrijednosti i klima koje tvrtka njeguje, podržavajuća okolina, kvalitetna i otvorena komunikacija, zdrav balans poslovnog i privatnog, fleksibilnost tvrtke, mogućnosti za razvoj i napredovanje, poticajan i izazovan posao te mnogi drugi faktori, ovisno o našim individualnim preferencijama, interesima i vrijednostima. Sve to čini poslovno-životno okruženje u kojem želimo rasti i razvijati se - istaknula je Jelena Jelinić Cvirn.  

 | Author: Franjo Starčević Jelena Jelinić Cvirn, HR direktorica, HSM Franjo Starčević

-  Plaća je i dalje glavni faktor, posebno kad nemate riješene osnovne životne potrebe. Ako radnici moraju razmišljati o tome kako će preživjeti do sljedeće plaće, onda im dodatni benefiti neće biti presudni. Financijska primanja radniku omogućavaju slobodu izbora. Uz odgovarajuću plaću, danas se sve više cijeni fleksibilnost, ravnoteža privatnog i poslovnog, mogućnost rada izvan ureda kao i mogućnost dodatne zarade. Mentorstvo i razvoj također su visoko na ljestvici poželjnih benefita - ističe Ines Bokan.

Maja Crnjak, direktorica Sektora ljudskih potencijala u Erste banci, kaže kako je plaća izuzetno važan faktor, ali smatra i da su dodatni benefiti, bilo financijski ili nefinancijski, još jedan razlog da se zaposlenici osjećaju bolje i da bolje žive.
-  Od raznih benefita u koje ulažemo u Erste banci, poput financijskih benefita, brige o zdravlju zaposlenika ili podrške njihovu rastu i razvoju, iskustvo nam je pokazalo da zaposlenici najviše cijene našu podršku u održavanju balansa između privatnog i poslovnog života. To se prije svega odnosi na fleksibilne radne aranžmane, povremeni rad od kuće, kao i plaćene dopuste za razne potrebe - objašnjava. 
Na konferenciji Startover u organizaciji 24sata 8. studenog možete poslušati panele "Kvaliteta lidera za poslove budućnosti", "AI - bez alata nema zanata" te "Održive poslovne prakse u Hrvatskoj". 

Organizator konferencije su 24sata, a partneri su ENNA, HGK, Philip Morris, INA, Erste, HSM, Fina, HEP, KONČAR, posao.hr, Leapwise i Terme Tuhelj.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 18:09 28.Listopad 2023.

    nema srece u kapitalizmu