Top News
175 prikaza

Stranci o Hrvatskoj: Vlada se pretvorila u običnu klaonicu!

Tomislav Karamarko, Božo Petrov i Tihomir Orešković
Slavko Midžor (PIXSELL)
Mediji iz drugih zemalja čekaju nove agresivne izjave, ali oni s njemačkog govornog područja sve sočnije opisuju našu zemlju

Mediji s njemačkog govornog područja sve intenzivnije prate što se događa s političkom anarhijom u Hrvatskoj, čak i nakon nešto mirnijeg vikenda. Mediji u ostatku svijeta na dan, dva ostavili su nas na miru, ali su zat naslovi o Hrvatskoj na njemačkom jeziku sočniji nego ikad.

Englesko izdanje EUObservera podsjeća da je Hrvatska posljednjih mjeseci postala najnovija "neliberalna demokracija". Čak i inače agencijski umiveni DPA počinje puštati opuštati pero i tako navodi da "mađarski MOL financijski podupire tvrku supruge Tomislava Karamarka, usred višegodišnjeg sukoba Hrvatske i MOL-a oko Ine s postupkom zbog MOL-ove korupcije, nakon čega je Karamarko stao zastupati stavove po kojima je sklon MOL-u".

Austrijski Der Standard nešto je oprezniji u opisu sukoba koji se odvijaju u vrhu hrvatskih nepostojećih vlasti. Isto ono o čemu govori DPA, opisuje i on, samo što vješto citira izjave kojima se uzajamno časte Karamarko, Petrov i Orešković, tako da naposljetku u naslovu navodi "Bitka za vlast u Hrvatskoj: o faraonima i ringišpilima".

Njemački Der Spiegel hrvatsku je vladu proglasio pokojnom još u petak, Der Tagesspiegel je to stigao učiniti tek u subotu, a ovakvo tempiranje događanja u Zagrebu najljepše je na volej sjelo austrijskom mjesečnom magazinu Kosmo. Em što je uspio, kao mjesečnik, biti apsolutno aktualan, em što je sročio krajnje poetski naslov članka:

"Kaosu u Hrvatskoj: Vlada se pretvorila u najobičniju klaonicu." Magazin ukratko opisuje rovovsku bitku Petrovljevog Mosta, Karamarkovog HDZ-a i Oreškovića kao solo igrača bez stvarne političke težine, ali i ističe da je Karamarkova afera sa sukobom interesa i MOL-om samo posljednji ispad kojim se dolilo ulje na vatru, jer su vladu i prije potresale brojne afere.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar una1
    una1 15:55 06.Lipanj 2016.

    Sramota i veliki grijeh onih koji su sudionici u svemu tome.