Top News
28258 prikaza

"Stvara se pakt protiv Srbije, kao nekad uz pomoć ustaša!"

Predsjednici država u regiji
PIXSELL
Nakon izjave kosovskog ministra vanjskih poslova, u Srbiji čekaju reakciju zemalja koje je Hodžaj spomenuo kao dio antisrpskog saveza

Ponovno žele komadati Srbiju, kao što su Sile osovine sa Srbijom učinile 1941. godine uz pomoć ustaša! Ovog puta, Enver Hodžaj, kosovski ministar vanjskih poslova je kao posebni izaslanik Ramuša Haradinaja posjetio regiju u lobiranju za stvaranje antisrpske koalicije, koju bi činile Podgorica, Skopje, Priština i Zagreb, a najozbiljnije se računa na Sarajevo (Šefik Džeferović i Željko Komšić), kao i Tiranu, ali i neke političare iz Srbije, poput Sulejmana Ugljanina, tako počinje tekst u izdanju novine Alo od ponedjeljka, u kojem naveliko pišu o udruženim neprijateljima Srbije u regiji, uz fotografije Kolinde Grabar Kitarović i ostalih predsjednika država koje spominju kao članice 'fašističke koalicije'.

Predstavnik u srpskom parlamentu Vladimir Đukanović, inače pripadnik njihove desne struje, za Alo kaže kako ovaj plan stvaranja velikog antisrpskog saveza podsjeća na događanja iz Drugog svjetskog rata.

"Nemam dilemu da određeni krugovi imaju ovakve namjere. Ovo stvarno podsjeća na Srbiju za vrijeme okupacije. Žalosno je što se takve fašističke i nacističke tekovine opet javljaju, no očito su se kolaboracionisti nacista i fašista povampirili", kazao je Đukanović.

Kosovska Mitrovica nakon ubojstva Olivera Ivanovića U bijegu Top News Vučićev 'čuvar Kosova' ubojica je vođe kosovskih Srba?

Enver Hodžaj je naime izjavio da je u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije, no kasnije je rekao da to nikada nije kazao, a u međuvremenu se javila i Crna Gora, koja tvrdi da nisu sudjelovali u osnivanju nikakvog pakta protiv svojih susjeda. Ministar i potpredsjednik Vlade Nebojša Stefanović je povodom izjave Hodžaja rekao da treba pričekati i vidjeti kako će reagirati države koje je Hodžaj spomenuo. 

"Želimo čuti što su to Srbija i srpski narod loše uradili da oni osnivaju pakt protiv nas. Oni su prepoznali da Srbija postaje sve jača, da Srbija nije lak plijen i da nije država koja će se samo skrivati, povijati i puštati da prolazi sve ono što je protiv interesa naše zemlje", rekao je Stefanović i dodao da treba vidjeti kako će se Hrvatska, Makedonija i Crna Gora odnositi prema stvaranju pakta.

Milorad Dodik, srpski član predsjedništva BiH, naveo je da ova antisrpska koalicija postoji već odavno.

"Njega su u različitim povijesnim okolnostima stvarali oni koji su u okruženju Srbije i srpskog naroda. Vidljivo je i jasno da su Srbi kao narod kroz oslobodilačke borbe davali slobodu drugim narodima, a sada dok se samoproglašena i nepriznata država Kosovo bavi separacijom i ujedinjenjem s Albanijom, oni sebi daju za pravo da Srbima drže lekcije. Mi smo stalno pod nekim pritiskom. Oni samo kad vide da ne mogu ništa napraviti, onda kažu 'pa nitko ništa i ne traži', a čim se pruži najmanja prilika, odmah bi devastirali Republiku Srpsku i napravili unitarnu BiH", tvrdi Dodik.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • darko 07:56 04.Prosinac 2018.

    Ne budite smiješni, Predsjednica RH je dovoljno pametna i obrazovana da zna da je pakt protiv bilo koga, najčešće pakt protiv samog sebe i zdravog razuma. Ona zna da je destabiliziranje Srbije, opasnost prije svega za RH. Svi znaju da ... prikaži još! zapad vodi ogromnu kampanju za pridobijanje Srbije u svoje okrilje i tu ulogu Predsjednice mogu zamisliti, sve drugo je promidžba druge strane.

  • Buntovnik68 21:55 03.Prosinac 2018.

    Želimo čuti što su to Srbija i srpski narod loše uradili da oni osnivaju pakt protiv nas.Neee i nije srbija ništa napravila nego JNA četnićka bagra.A od kuda dolazi ta bagra?

  • patkovic 21:50 03.Prosinac 2018.

    doće opet sloboda od stranog uticaja