Top News
376 prikaza

Svećenik Felice Palamara ozbiljno se zamjerio mafiji

YouTube
Poznato je da Katolička crkva na jugu Italije ima ambivalentan odnos s mafijom, a nije tajna da se pripadnici mafijaških skupina smatraju velikim vjernicima

Prijeteća pisma, oštećen automobil, otrov u vinu..., 39-godišnji talijanski svećenik Felice Palamara ozbiljno se zamjerio kalabreškoj mafiji. Poznato je da Katolička crkva na jugu Italije ima ambivalentan odnos s mafijom. Nije nikakva tajna da se pripadnici mafijaških skupina, kao što su sicilijanska Cosa Nostra ili kalabreška ‘Ndrangheta, smatraju velikim vjernicima te da je Crkva nerijetko znala tražiti utočište i privilegije kod tih društvenih elita, čime je izdala svoje poslanje i mnoge razočarala. Mladi svećenik Felice Palamara ovih je dana za dlaku izbjegao trovanje izbjeljivačem. Svećenik je za La Repubblicu izjavio da je tijekom nedjeljne mise iz bočice za vino osjetio čudan miris i da je laboratorijska analiza pokazala da je netko u bocu s misnim vinom ulio - izbjeljivač. Policija trenutno istražuje ovaj najnoviji napad na mladog svećenika koji se ne plaši kritizirati one koji uništavaju Kalabriju. “Crkva nerijetko samo propovijeda evanđeoske vrijednosti, ali ih sama ne živi, pogotovo kad je riječ o organiziranom kriminalu.” Ovako je nadbiskup iz Palerma, Corrado Lorefice, objasnio poteškoće mjesne Crkve s mafijom te prisutne vjernike zamolio za oprost zbog šutnje i skandalozne suradnje pojedinih klerika s kriminalcima. Na istoj liniji je i papa Franjo, koji je bez ikakva uvijanja usporedio mafiju sa “zlom protiv kojega se treba boriti”. U ovoj povijesno konfliktnoj regiji sve su učestaliji napadi na svećenike koji se hrabro suprotstavljaju mafiji.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 09:20 13.Ožujak 2024.

    svasta