Top News
26549 prikaza

Tajni dokumenti: Milošević je bio mentalno bolestan

Slobodan Milošević
Instagram
Objavljeni dokumenti tvrde da je nekadašnji čelnik Srbije i nikad osuđeni ratni zločinac bolovao od shizofrenije

Slobodan Milošević, bivši predsjednik SRJ i Srbije, bolovao je od šizofrenije i dijabetesa, objavio je nekadašnji premijer i savezni ministar unutrašnjih poslova Zoran Živković.
 
On je to potkrijepio strogo povjerljivim dokumentom iz 1990, koji je potpisao Radmilo Bogdanović, tadašnji sekretar Republičkog sekretarijata unutrašnjih poslova.

Kopija koju je Živković objavio zapravo je Bogdanovićev odgovor na zahtjev Borisava Jovića, tadašnjeg predsjednika Predsjedništva SFRJ, u kojem ga obavještava o podacima iz medicinske dokumentacije „druga Miloševića, predsjednika Predsjedništva SR Srbije“.

Stanje u Kninu nakon Oluje Oluja Top News Pad Krajine: "Ustaše ušle u Knin bez borbe..."
 
- Uvidom u medicinsku dokumentaciju i izviđajnim radnjama koje su proveli radnici RSUP Srbije utvrđeno je da drug Milošević boluje od više bolesti, od kojih su dvije najprisutnije: pshichonis schiophienica 295 (shizofrenija) i diabetes urlitus 250.9 (dijabetes). Liječnici zdravstveno stanje druga Miloševića ocjenjuju kao dosta teško, a radnu sposobnost kao bitno smanjenu - navodi se se u dopisu koji je Bogdanović uputio Joviću, a koji je 29. svibnja 1990. zaveden pod oznakom "strogo povjerljivo".

Joviću je naznačeno da mu Bogdanovićev kabinet dostavlja i „medicinsku dokumentaciju i službene bilješke".
 
U dopisu se spominje i Miloševićeva supruga Mira Marković, i to kao problematična za tadašnji politički sustav.

Dokument o Miloševićevoj shizofreniji | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

- Drugarica Mirjana Marković prolazi evidenciju SDB, a operativnim radnjama ova služba je došla do saznanja da drugarica Marković Mirjana vodi nedoličan privatni život, o čemu je ova služba obavijestila i druga Slobodana Miloševića - piše u dokumentu.
 
Živković je za Kurir kazao da vjeruje u autentičnost ovog dokumenta, jer mu je dostavljen od povjerljivog izvora.

- Dobio sam ga od čovjeka iz redova SPS, koji je bio među onima koji su 2000. godine imali zadatak da isprazne arhive. Sve što je dosad došlo iz tog izvora pokazalo se točnim. Nemam razloga za sumnju u vjerodostojnost. Zašto bi sada bilo tko imao motiv da izmišlja dopisivanje između Jovića i Bogdanovića o Miloševiću. Ne očekujem da Jović potvrdi istinitost prepiske i prizna da je tražio uvid u zdravstveni karton Miloševića - objašnjava Živković.
 
Upitan zašto baš sada objavljuje ovaj dokument, lider Nove stranke kaže da to samo ide u prilog inicijativi njegove stranke da svi kandidati za zastupnike i javne dužnosnike moraju proći zdravstvene preglede, uključujući i procjenu njihovog mentalnog zdravlja.

Zarobljeni Srbi Domovinski rat Top News Martić: Počela Oluja, što da radim?; Slobo: "Ubij se!"

- Evo vam dokaz da nam je državu vodio shizofrenik - poručio je Živković.

Jović za Kurir negira autentičnost ovog dokumenta.

- Nikada nisam ni tražio tako nešto. Meni ni ovakav, niti sličan dopis nije stigao. Zgranut sam što se izmišljaju takve stvari. Ne znam da li je Milošević tražio podatke o mom zdravstvenom stanju, ali ja o njegovom sigurno nisam - naglasio je Jović.
 
Navodni potpisnik ovog izvještaja je Radmilo Bogdanović, koji je umro prije dvije godine, a smijenjen je s mjesta ministra samo godinu dana nakon ovog dopisa.

(kurir.rs)

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zdenko4792 14:55 23.Listopad 2017.

    Je li normalan onaj koji iz mira napravi rat? Nije nažalost jedini. Je li normalan onaj koji kuhinjske elemente kćerki kupuje preko nekog malog mafijaša? Koji na polaganju prisege mijenja tekst koji je sam napisao? Bitangama tvornice i hotele po ... prikaži još! kunu? Gladnim penzićima objašnjava da ni on nema za grijanje (ima dekicu)? Koji usred rata odbija stvoriti kakav-takav plan obrane (Špegelj)? Zaustavi Tusa na ulazu u Vukovar 5.10.91.? Koji zločincu Vučureviću daje Prevlaku za krš iza Dubrovnika? Itd...