Top News
1244 prikaza

Tajni HDZ-ov izvještaj o psihi Milanovića: Džeparoš, hulja i luzer, a Primorac - 'preženca'!

1/4
Vrh HDZ-a, prije nekoliko mjeseci, organizirao je usporednu prezentaciju Zorana Milanovića i Dragana Primorca i zaključio da je HDZ-ov kandidat već pobijedio na izborima

Vrh Hrvatske demokratske zajednice u srpnju je priredio zatvorenu prezentaciju o predsjedničkom kandidatu dr. Draganu Primorcu i njegovim šansama naspram Milanovića.

Na skupu su izložene dvije dramatično suprotstavljene koncepcije. Bivši, vrlo utjecajni stranački spin doktor, predlagao je oštru, brutalnu, tradicionalno hadezeovsku kampanju za Primorca. Dakle, napade đonom na Milanovića, optužbe za šurovanje s Rusima, slabo hrvatstvo i sl. Vrh stranke nije ju, međutim, prihvatio, piše Boris Rašeta.

“Odbacili su je s riječima da je neprimjerena vremenu, lišena šansi za dobar rezultat, neki su rekli čak i da miriše na srednji vijek”.

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Matija Habljak/PIXSELL

Više je povjerenja poklonjeno Plenkovićevu pokućnom enciklopedistu, neumornom i akribičnom Zvonimiru Frki Petešiću, šefovoj Katici za sve. On je Plenkoviću nabavio avione, sad bi mu trebao pribaviti i predsjednika, a sebi je, skromno, nabavio samo garažu i podrum za knjige.

Zvonimir Frka Petešić u pomoć je protiv Milanovića prizvao znanost. Stranka se, kako znamo, dugo trudila pronaći kandidata za ovu utrku, ali nitko od stranačkih ljudi baš nije bio raspoložen za natjecanje s Milanovićem. 

 | Author: Josip Regović/PIXSELL Josip Regović/PIXSELL
U prezentaciji je analizirano sve - Milanovićevi maniri, imidž, karakter, radne navike, komunikacijski stil, pobožnost, glukoza u krvi, voda u koljenima, propuh u glavi... Antropologija, psihologija, biologija, politika, geopolitika - ništa nije prepušteno slučaju! Precizno je izmjeren i globalni potencijal predsjedničkih kandidata, uspoređene su njihove higijenske navike, odnos prema sapunu, parfemu, verbalnoj higijeni. Pod povećalo je stavljeno i radno iskustvo, kao i odnos prema globalnim centrima moći.

Sve je to prikazano u power point projekciji. Osvijetljen iz svih kutova, Milanović je na spomenutoj prezentaciji pocijepan na sastavne dijelove, odnosno, kako bi beogradski sportski komentatori rekli - Frka ga je “rastavio na vodonik i kiseonik”. To je tigar u kavezu, na satu anatomije. 

Zoran Milanović prikazan je kao negativci iz Hugoovih ili Dickensovih romana. U povijesti hrvatske politike malo je takvih hulja i luzera kao Milanović iz power pointa. Odrpan je kao vođa džeparoša iz “Olivera Twista”, Fagin, iskvaren kao Thenarider i Thenariderovica iz “Jadnika”, neuljudan kao Scrooge iz Dickensove “Božićne priče”...

 | Author:

Dragan Primorac ocijenjen je, pak, kao “prženca iliti pojava koja imponira”. Milanović je “neuredan i ničim naočit”. On je prema ovom opisu toliko gadan lik da ni rođeni pas ne bi trčao za njim ako Milanović iza sebe ne bi vukao svezan komad mesa. Dok je Primorac “uglađen”, Milanović je “neotesan”. Primorac je “fin”, Milanović je “drzak”. Ista se tema varira u više stavaka “Etide za Zorana”, pa je Primorac “pristojan” dok je Milanović “bahat”.

Ima li aktualni predsjednik ijednu jedinu osobinu u kojoj je nadmoćan Draganu Primorcu? Ako je vjerovati prezentaciji, nema. Ni na jednoj točki Zoran Milanović ne može parirati kandidatu HDZ-a. Kako ga Primorac u svemu nadvisuje, Milanoviću preostaje samo da ga nadvisi visinom. On je rođeni autsajder.

Primorac može spremati šampanjac, svečano odijelo i pobjednički govor. A Milanović može lagano pakirati kofere i spremati se za bulevar sumraka. Slijedi mu debakl, znanstveno dokazano, prikazano u HDZ-ovom power pointu. Upitno je uza sve ove nalaze – jesu li izbori uopće potrebni.  

Što je sve Frka Petešić uzeo u obzir radeći svoju analizu te kako to da je unatoč, po HDZ-u, svim negativnim osobinama po anketama i dalje u vodstvu pročitajte OVDJE

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.