Top News Legalizacija marihuane
696 prikaza

'Tamponi od kanabisa' protiv menstrualnih grčeva

Plantaža marihuane
Thinkstock
Zapravo je riječ o vaginalnim kapsulama koje sadrže visoke koncentracije THC-a

Mnoge žene se bore s bolovima tijekom menstruacije, no sigurno nisu pomišljale da bi rješenje mogla biti marihuana. Netko se sjetio da kanabis može imati puno pametniju namjenu u obliku kanabis tampona.

Kompanija u medicinskoj kanabis industriji je možda pronašla posve prirodan način za liječenje menstrualnih grčeva. Ipak, to zapravo i nisu tamponi od marihuane nego male kapsule.

Kaspula odmah po umetanju u vaginu pruža golemo olakšanje od boli. Tvrtka je objasnila kako je došla na ideju da stvori ovakvo što. "Kanabis je kroz povijest poznat kao prirodni lijek koji olakšava bolove koje uzrokuje menstruacija. Željeli smo podijeliti snažne medicinske učinke ove biljke i omogućiti ženama sigurno i dostupno iskustvo."

"Umetak je napravljen na temelju malenog kakao maslaca, a namijenjen je isključivo ženama koje imaju menstrualne grčeve. Sadrži mješavinu THC-a (tetrahidrokanabinola), aktivnog sastojka marihuane i CBD-a (kanabidiola), sastojka industrijske konoplje. No, nećete se "ušlagirati" nego samo opustiti mišiće.

Uz ovo otkriće, PMS može postati prošlost za pet milijuna žena koje pate od bolnog poremećaja endometrioze. Ako uspješno rješava menstrualne grčeve, možda će pomoći i pri porođajima koji su najbolnije iskustvo u životima mnogih žena. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.