Top News
2121 prikaza

Tko u državi štiti "KGB-ovu ćeliju" na Lošinju

EXPRESS
Najbolji politički i kulturni tjednik donosi samo top teme, analize, reportaže i intervjue. Na kioscima od petka 11. studenog

Sociolog Dragan Bagić objašnjava neke od važnih karakteristika političke scene u Hrvatskoj te bit pozicije šefa države naspram Vlade i premijera: "Moć HDZ-a je golema, ali može ih se maknuti s vlasti". Skup vizionara koji su sazidali Zagreb kao europsku metropolu - pregled stotinjak projekata arhitekata židovskog podrijetla. Remek-djela Lea Hönigsberga i Juliusa Deutscha, Ignjata Fischera, Rudolfa Lubynskog... Razgovaramo s nagrađivanim redateljem Jurjem Lerotićem povodom njegova filma "Sigurno mjesto": "Scenarij sam pisao iz puno razloga, ali ni jedan nije bio da 'ugrijem' nekoga drugoga. Nisam toliko plemenit, a pogotovo to nisam bio nakon smrti brata". "U vrijeme rata dobacivali su mi da sam četnik i musliman. Bilo je tu puno alkohola i droge. Tad bi odjeknuo rafal iz kalašnjikova", otkriva Darijo Srna u knjizi "Srna". Talijanska književnica Marta Barone u razgovoru za Express kaže: "Lijeve političke opcije u Italiji posljednjih godina niti su u stanju prepoznati prioritete niti ponuditi rješenja"

Potražite novi broj tjednika Express na svim kioscima od petka 11. studenog

 | Author: EXPRESS EXPRESS

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.