Top News
3454 prikaza

Treba učiniti sve da nam sezona počne sigurno

Plaža
1/3
Nel Pavletić (PIXSELL)
Korone je manje u odnosu na proteklo razdoblje, ali dobro je da stožeri paze da se prebrzo ne otvaraju unutrašnji prostori restorana, kafića i još nekih objekata

Sve naše televizije su odlično i vrlo opširno odradile izbore u svojim informativnim i posebnim emisijama. Izravna uključenja, zanimljivi gosti i analize. Mnogi kažu da su ovo do sada najnapetiji lokalni izbori, da se nikada do sada nije radilo toliko istraživanja i anketa. Sučeljavanja su vodili najbolji novinari televizija i gostovali su svi relevantni stručnjaci za javna istraživanja. Izlazne ankete velikim dijelom pogodile su rezultate. Pitanje je jesu li Nova TV i RTL napravile pravi potez emitirajući u 20 sati redovni program “Tvoje lice zvuči poznato” i igrani film. Ništa nije aktualno, pa su se emisije mogle emitirati i sljedeće nedjelju.

 | Author: Sanjin Strukić/PIXSELL Sanjin Strukić/PIXSELL

Uhodana ekipa, voditelji HTV-a Zrinka Grancarić i Mislav Togonal, bila je na najvišoj profesionalnoj razini, kao i prezenter rezultata Damir Smrtić. Ekipa TV N1 Sandra Križanec i kolega, te Hrvoje Krešić, radila je odlično i najdulje duboko u noć, do 2 sata. Pohvale i ekipi RTL-a i Nove TV koje su radile do 20 sati kao i onima nakon 22 sata. Svi reporteri koji su bili u stožerima mnogih stranka postavljali su prava pitanja, a čuli smo i komentare uglednih gostiju u studiju. Sve televizije su brzo i opširno objavljivale najnovije rezultate izbora s odličnom grafikom i prezentacijom. Ukratko - bravo za sve naše dalekovidnice. Čuli smo i prve procjene rezultata izbora u kojima je, kad se gleda cijela Hrvatska, premoćno pobijedio HDZ, ali ostaje činjenica da njihov forsirani kandidat za Zagreb, Davor Filipović, nije ušao u drugi krug, kao i slabiji rezultati od očekivanih u Splitu, Vukovaru te Šibensko-kninskoj županiji, pa i u Ličko-senjskoj županiji, gdje će se odlučivati 30. svibnja. Dobitnik izbora je svakako stranka Možemo!, koja postaje sve jača snaga na hrvatskoj ljevici, zatim Domovinski pokret, koji je tek malo više od godinu dana na našoj političkoj sceni, i Most. Za sada je gubitnik izbora SDP, koji treba učiniti dodatne napore za što brži oporavak, jer je stranka godinama zanemarena. Konačne ocjene treba ostaviti nakon drugoga kruga. Bit će zanimljivo i kako će stranke formirati koalicije kako bi gradonačelnici provodili bitne točke svog programa. Korone je manje u odnosu na proteklo razdoblje, ali dobro je da stožeri paze da se prebrzo ne otvaraju unutrašnji prostori restorana, kafića i još nekih objekata. Treba učiniti sve da nam početak glavne turističke sezone protekne sigurno.

 | Author: Emica Elvedji/PIXSELL Emica Elvedji/PIXSELL

Odluka njemačke kancelarke Angele Merkl da dozvoli svojim građanima da putuju na godišnje odmore kamo hoće veliki je dobitak za našu turističku sezonu. Bitno je, što bi trebale poticati i naše televizije, da se gradovi dobro pripreme, da organiziraju sve potrebne zaštitne mjere vezane za koronu. U prošloj emisiji “Provjereno” Nove TV čuli smo četiri ugledna analitičara i javna radnika koji smatraju da bi polemika predsjednika i premijera trebala prestati, a neki misle da oni nešto skrivaju. Iskusni političar i mudar državnik, bivši predsjednik Republike Stipe Mesić, kaže da se ponašaju kao dva jarca na brvnu pozivajući na prekid polemike u interesu Hrvatske. Netko reče da se zaboravlja na ambasadore mnogih zemalja koji borave u Zagrebu i prate ovu polemiku. Mnogi smatraju da sad nije bitno tko je i kako počeo i da prestanak polemike ne bi bio ničiji poraz niti pobjeda. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 10:52 23.Svibanj 2021.

    biti ce loša sezona