Top News
1277 prikaza

"Trump je klaun i nema nikakav plan za Koreju"

Steve Bannon
REUTERS
Vjerojatno glavni i odgovorni za Trumpovu pobjedu na izborima okrenuo se protiv američkog predsjednika

Glavni strateg Bijele kuće Steve Bannon dao je neobičan intervju u kojem je tvrdio kako za Sjevernu Koreju nema vojnog rješenja, krajnja desnica je "gomila klauna", a fokus ljevice na rasizam omogućio mu je da "uništi demokrate".

Bannon, koji je proglašen krivim za nacionalistički program Donalda Trumpa, ispričao je kontroverzne i neobične primjedbe Robertu Kuttneru, suosnivaču jednog američkog ljevičarskog političkog časopisa, prenosi Guardian.

Naizgled iskren komentari - koji su sadržavali tvrdnje da će on ukloniti svoje suparnike u saveznoj vladi - dolaze u trenutku kada se sam Bannon suočava s neizvjesnom budućnošću u Bijeloj kući. Dolazi sve više poziva s lijeve i desne strane za uklanjanje bivšeg urednika Breitbart Newsa. Kada je Trumpu postavljeno pitanje na konferenciji za novinare ovog tjedna, hoće li glavni strateg ostati na svom položaju, predsjednik je rekao: "Vidjet ćemo."

Donald Trump Nikako uspjeti Top News Trump izgubio kontrolu: "Iznevjerili ste Amerikance!"

Nije jasno zašto je Bannon odlučio nazvati Kuttnera, koji je napisao da nije zatražio intervju i bio je zapanjen da ga čuje.

Nedavna izvješća o unutarnjim sukobima u Bijeloj kući, a Bannon je pozvao Kuttnera tijekom intenzivnih kritika na račun Trumpovih veza s krajnjom desnicom i izjavama predsjednika da postoje "vrlo pristojni ljudi" na nasilnom bijelom nacionalističkom prosvjedu u Charlottesvilleu.

U priči Kuttnerova časopisa, American Perspective, naslovljenu "Steve Bannon, bez kajanja", Trumpov najbliži pomoćnik rekao je: 

"U gospodarskom smo ratu s Kinom. Lijepo piše u svoj njihovoj literaturi. Ne srame se reći što rade. Jedan od nas će biti vladar za 25 ili 30 godina i to će biti oni ako nastavimo ovim putem. Što se tiče Koreje, oni nas samo promatraju. Njima je to samo distrakcija"

U suprotnosti s Trumpovim prijetnjama o "požaru i bijesu" Sjevernoj Koreji, Bannon je rekao: 

"Nema vojnog rješenja o nuklearnim prijetnjama Sjeverne Koreje, zaboravite. Dok netko ne riješi dio jednadžbe koji mi pokazuje da 10 milijuna ljudi u Seulu ne umire u prvih 30 minuta, ne znam o čemu govorite, ovdje nema vojnog rješenja."

Anthony Scaramucci Anthony Scaramucci Top News Trumpov PR: "Nisam ja Bannon da ga pušim sam sebi"

Bannon je također otvoreno pričao o svojoj "bitci unutar administracije kako bi preuzeo oštriji pristup u trgovini s Kinom", napisao je Kuttner.

Kuttner je također zatražio komentar od Bannona o "ružnom nacionalizmu koji je simboliziran rasističkim nasiljem u Charlottesvilleu i Trumpovoj nevoljkosti da je osuđuje". Heather Heyer, aktivistica za građanska prava, ubijena je u subotu kada je čovjek koji je navodno bio bijeli nacionalist zabio automobil u mnoštvo prosvjednika.

Bannon je odbacio krajnju desnicu kao "nevažnu", napisao je Kuttner, citirajući pomoćnika Trump kako kaže:

"Etno-nacionalizam - to su gubitnici. Mislim da mediji previše igraju njima na ruku, i moramo pomoći da ga zgnječimo... Ti momci su gomila klauna. "

Što se tiče demokrata, Bannon je rekao: 

"Što duže govore o politici identiteta, to meni bolje. Želim da svaki dan razgovaraju o rasizmu. Ako je ljevica usmjerena na rasu i identitet, a mi idemo s ekonomskim nacionalizmom, možemo razoriti demokrate. "

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Veceslav Nejtek
    Tihomir65 11:12 18.Kolovoz 2017.

    Bjeda koja pisati ne da samo hej dobro nije dobro to je dosta da ne bude konkurencije originalu....

  • Avatar Veceslav Nejtek
    Tihomir65 11:12 18.Kolovoz 2017.

    Bjeda koja pisati ne da samo hej dobro nije dobro to je dosta da ne bude konkurencije originalu....

  • Avatar Veceslav Nejtek
    Tihomir65 11:04 18.Kolovoz 2017.

    Vjerojatno glavni i odgovorni za Trumpovu pobjedu na izborima okrenuo se protiv američkog predsjednika.. Amerikanci nisu u svijetu poznati samo kao "kauboji" da vidimo tko ih se ne boji, nego kako čitamo i kao izdajice svoga voljenoga - za lovu !