Top News
25739 prikaza

Trumpov zet ljut - Donald mu sve više ide na živce

Jared Kushner i Ivanka Trump
CARLOS BARRIA/REUTERS/PIXSELL
Novi američki predsjednik jednostavno izmiče kontroli i nitko ga ne može kontrolirati

Jared Kushner i Ivanka Trump su trebali smirivati nepredvidivog Donalda. Dok je novi američki predsjednik poznat po oštrim primjedbama, bračni par je znatno više smiren i trebali su biti tiha snaga koja bi moderirala Trumpovu agresiju. Kushner, Donaldov zet, igrao je značajnu ulogu tijekom predizborne kampanje, a često je bio utjecajan savjetnik u donošenju svih odluka.

Međutim, jednom kad je Donald zasjeo u Bijelu kuću, Kushnerov utjecaj je sve više slabio. Posljednjih dana je i inače strpljivi Jared počeo gubiti živce zbog tvrdoglavog Donalda. Za posljednje napetosti zaslužan je Meksiko. Točnije, zaslužni su napeti odnosi između Trumpa i meksičkog predsjednika Enrique Pene Nieta. Američki predsjednik je putem Twittera napisao: "Ako Meksiko ne želi platiti taj nasušno potrebni zid, onda im je bolje da otkažu skorašnji sastanak". Meksički predsjednik se složio s time i otkazao najavljeni sastanak gdje su trebali raspravljati o ekonomskoj suradnji dviju susjednih zemalja.

Donald Trump | Author: REUTERS REUTERS

Kushner, nakon što je proveo 24 sata u dogovaranju susreta, navodno je potpuno izgubio živce. "Tijekom čitave kampanje nijednom nije rekao da je ljut, ali sad je pobjesnio", rekao je jedan anonimni izvor dobro upoznat sa svime. Isti izvor, kako prenosi Independent, kaže da je Jared u jednom trenutku htio osobno ići u Meksiko kako bi ponovno dogovorio propali sastanak.

Ranije je navodno dogovarao sastanke s najutjecajnijim ljudima svijeta; od australskog medijskog mogula Ruperta Murdocha do osnivača Amazona Jeffa Bezosa. Osim toga, i Ivanka je trebala paziti na oca kako ne bi stvarao još veće skandale.

Bračni par se našao u nezgodnoj situaciji i nakon što je vrtić kojeg pohađanja njihov trogodišnji sin javno se suprotstavio Trumpovoj zabrani ulaska državljanima nekoliko muslimanskih zemalja. Ivanka i Jared, oboje Židovi, sada moraju raditi i živjeti u zajednici koja velikom većinom odbacuje osnovne postulate Trumpovog predsjedništva. Donald je osvojio manje od četvrtine glasova židovskih birača i brojne organizacije su javno osudile njegov početak predsjedništva.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.