Top News
87 prikaza

Tyra Banks i 'anđelice' izašle iz pakla i zabljesnule, stari zlostavljači izbačeni iz tvrtke

1/15
Pixsell/Reuters
Nakon šest godina 'anđelice' Victoria's Secreta prošetale su modnom pistom u New Yorku. Brand je preživio skandal s maltretiranjem i seksualnim zlostavljanjem manekenki. Vodeći ljudi su dobili otkaz

Pokušao je poljubiti 'anđelicu'. Tražio je da mu manekenke sjednu u krilo. Uhvatio je za međunožje jednu od njih uoči modne revije Victoria's Secreta 2018. godine. Ed Razek, desetljećima jedan od vodećih rukovoditelja u L Brandsu, matičnoj tvrtki Victoria’s Secreta, bio je godinama predmet opetovanih pritužbi zbog neprimjerenog ponašanja i sve je puklo prije šest godina.

 | Author: Pixsell/Reuters Pixsell/Reuters

Upozorili su Leslieja Wexnera, 87-godišnjega milijardera, osnivača i izvršnog direktora L Brandsa, o obrascu ponašanja njegovog zamjenika. Neke žene koje su se žalile suočile su se s odmazdom. Jedna manekenka, Andi Muise, rekla je da ju je Victoria's Secret prestao angažirati za svoje modne revije nakon što je odbila udvaranja gospodina Razeka, pisao je The New York Times. 

 | Author: Pixsell/Reuters Pixsell/Reuters

Brojni modeli brenda pristajali su pozirati goli, često i bez naknade, za Victoria's Secret. Zloglasni Razek, direktor marketinga, smatran je nedodirljivim čovjekom gazde Wexnera, ostavljajući dojam nepobjedivoga, prema sadašnjim i bivšim zaposlenicima. Više svjedokinja reklo je da i sam gospodin Wexner u razgovorima ponižava žene.

- Ovo zlostavljanje je samo ismijano i prihvaćeno kao normalno. Bilo je to gotovo kao ispiranje mozga. I svatko tko je pokušao učiniti bilo što po tom pitanju nije bio samo ignoriran. Bili su kažnjeni - rekla je za NY Times djevojka dobro upućena u skandal.

  

 | Author:

I ranije su veze milijardera Wexnera sa seksualnim kriminalcem Jeffreyjem Epsteinom postale javne. Naime, Epstein, koji je upravljao bogatstvom Wexnera vrijednim više milijardi dolara, mamio je neke mlade žene predstavljajući se kao regrut za modele Victoria's Secreta. Najpoznatija revija na svijetu jednostavno je prestala postojati idućih šest godina. 

 | Author: Pixsell/Reuters Pixsell/Reuters

No jučer, u New Yorku, u sasvim drukčijim, normalnim okolnostima djevojke su opet prošetale pistom. I to neke od najljepših, najpoznatijih modela Victoria's Secreta ikad - kate Moss, Tyra Banks, Adriana Lima... Njihova imena trebala bi biti garancija da seksualnim manijacima poput Razeka više nema mjesta. Leslie Wexner odstupio je s pozicije CEO-a Victoria's Secreta još 2020. zbog skandala s Jeffreyem Epsteinom. Osramoćeni Razek (77) dao je ostavku također odmah nakon skandala. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.