Top News
9298 prikaza

U jezivoj tragediji ostala bez muža i kćeri. Sad će joj sjesti ovrha od 4 milijarde dolara?!

1/4
REUTERS/PIXSELL, privatni album
Udovicia 'britanskog Billa Gatesa' Mikea Lyncha, koja je i sama preživjela potonuće jahte Bayesian u kolovozu, sada bi se mogla naći na udaru britanskog suda

Tvrtka Hewlett Packard Enterprises ne odustaje od tužbi za prijevaru protiv britanskog tehnološkog mogula Mikea Lyncha, koji je poginuo u kolovozu nakon što je luksuzna jahta potonula u blizini obale Sicilije. Traže odštetu do 4 milijarde dolara koju misle naplatiti od njegove imovine koja nakon njegove smrti ostaje udovici Angeli Bacares (57), piše CNN.

 

Tužbu su 2015. pred britanskim sudovima podigli protiv Lyncha i Sushovana Hussaina, bivšeg glavnog financijskog direktora Autonomyja, tvrtke za poslovni softver koju je osnovao Lynch, a koja je 2011. prodana Hewlett Packardu za 11 milijardi dolara. HPE smatra kako su ih Lynch i partner namjerno prevarili tijekom te transakcije. Saslušanje o odšteti održano je u veljači 2024. — nekoliko mjeseci prije nego što je Lynch oslobođen u odvojenom američkom suđenju povezanom s prodajom. HPE je sad u svom priopćenju rekao da se očekuje da će odluka suca oko odštete biti donesena  "u dogledno vrijeme." 

 | Author: privatni album Angela Bacares i Mike Lynch privatni album

Angela Bacares, Lynchova udovica - koja je preživjela tragediju u kojoj je izgubila i 18-godišnju kćer Hannah - mogla bi snositi odgovornost za štetu sada kada je Lynch mrtav, piše Associated Press. Glasnogovornik Lynchove obitelji nije imao komentara. HPE je 2015. tužio Lyncha i Sushovana, tražeći odštetu od 6,5 milijardi dolara, piše The New York Times. Obojica su porekli krivnju. Iako tek treba vidjeti kolika će se odšteta dosuditi HPE-u, sudac Robert Hildyard je ranije rekao kako očekuje da će iznos biti "znatno" manji od onoga što je tvrtka tražila.

 | Author: REUTERS Jahta Bayesian snimljena prije potonuća REUTERS

Bježala s jahte po slomljenom staklu

Bacares je, podsjetimo, istražiteljima opisala svoj mučan bijeg s njihove superjahte prije nego što se prevrnula i potonula u nevremenu nedaleko od obale Sicilije. Opisala je kako se probudila rano tog jutra nakon što se brod naglo nagnuo i našla se zasuta razbijenim staklom, pisala je talijanska La Republica. Bježeći iz kabine, hodala je po slomljenom staklu i razrezala se. 

Kapetan drugog broda koji im je priskočio u pomoć i svjedočio potonuću luksuzne jahte 19. kolovoza kaže da Angela Bacares nije htjela otići odande sve dok ne pronađu supruga i kćer.

- Ostala je jer su joj muž i kći još bili pod palubom. Spasilačka služba pokupila ju je malo kasnije - rekao je.

U potonuću jahte poginulo je šest ljudi, a 15 je spašeno. Traje istraga protiv kapetana jahte.

 | Author: REUTERS REUTERS

VEZANI ČLANCI:

MOZAIK JEDNE TRAGEDIJE Top News Jezivih pet minuta u utrobi jahte: 'Svi preživjeli ponavljali su samo jednu riječ - tama...' misteriozne nesreće? Top News Bogataš nestao nakon što je potonula jahta, partnera mu par dana ranije pregazio auto DIVERZIJA SJEVERNOG TOKA Top News 'Zaron na 80 metara težak je, ali moguć. Jahta mora imati komoru i kompresor, skuter...'

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.