Top News
483 prikaza

U Srbiji je sve ostalo isto, samo malo gore

Završna predizborna konvencija Srpske radikalne stranke
Srdjan Ilic (PIXSELL)
Nakon izbora u Srbiji Šešelj je i dalje najopasnija figura, čiji je jedini program širenje zla

Rezultati izbora u Srbiji - da parafraziramo stav Ivana Ćorića o Vesni Pusić - ne odgovaraju čovječanstvu. Logika onda sama po sebi jasno govori: ako ne odgovaraju čovječanstvu, ne pašu ni Srbiji, niti njenim susjedima...

Uspon i "parlamentarizacija" ove dijabolične figure najgora je vijest izbora u Srbiji, na kojima je sve ostalo otprilike isto, samo malo gore.  

Aleksandar Vučić | Author: Srdjan Ilic (PIXSELL) Srdjan Ilic (PIXSELL)

Aleksandar Vučić i dalje ima apsolutnu vlast, potpomognutu socijalistima Ivice Dačića. Tu ćemo dakle gledati kontinuitet. Jačanje desnoradikalnog pokreta Dveri, najbližeg mađarskom Jobbiku, tek je malo manje užasavajuća stvar od Šešelja, kao i jačanje Sande Rašković, kćeri pokojnog Jovana Raškovića. Sve je to ljuta desnica. 

Šešelj je naravno najopasniji, jer je njegov jedini program širenje zla a on je medijski silno vješt. Šešelj je  još u socijalističkom zatvoru bio performer, rekao nam je njegov sudrug s robije Anto Kovačević - kakvu god je akciju poduzimao, činio je to s predumišljajem, i imajući na umu medijski i međunarodni efekt. 

Za njegove kapacitete svaka je Srbija premala, pa treba očekivati da će Šešelj, kad god može i gdje god može, intervenirati prema regiji. On će rigati mržnju, a onda -  kad se susjedi "ulove kao som na durdubak" - isijavati zadovoljstvom, jer je cilj postignut. 

On će i hrvatsku političku scenu tendencijski gurati desnije no što bi bila bez njega, jer Šešelj u vidokrugu znači mobilizaciju desnice i u Hrvatskoj, a kolika je moć njegove poluge vidi se iz zadnjeg Šešeljeva nastupa u Bujici, kad je četnički vojvoda izravno i namjerno potkopao Ivu Josipovića. 

Mirjana Rakić tad je propustila priliku da, kažnjavanjem onih koji su u naš eter pripustili Šešelja, sebe legitimira za sva vremena, ali za prolivenim mlijekom ne vrijedi plakati...

Aleksandar Vučić strateški je saveznik Tomislava Karamarka. Uz Viktora Orbana, jedini je europski državnik koji je Karamarku čestitao pobjedu još u izbornoj noći, kad je ona bila posve upitna. 

Na Trgu žrtava fašizma mogu se veseliti ovoj vijesti, jer će na narednim izborima, kad god oni budu, moći računati na pomoć iz Beograda - Vučić ne podnosi Zorana Milanovića i učinit će sve što može da mu oteža povratak na vlast u Zagrebu. A može dovoljno, već ako pusti Šešelja s lanca...

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.