Top News
1094 prikaza

"Ko kolje, zlo ne misli"... Sva Šešeljeva divljanja na slobodi

Vojislav Šešelj
Twitter/ Die Welt
Od kada je Haag pustio Šešelja kući nagledali smo se svakakvih gluposti, incidenata i skandala

Od kad je lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj pušten iz Haaga na slobodu do izricanja presude naslušali smo se i nagledali svakavih gluposti. Incidenti i skandali su nešto što je već odavno specifično za lidera radikala, a od 2014. od kada je u Beogradu do danas nisu izostale najprimitivinje i najvulagarnije uvrede i prostakluci, paljenje zastava, odvratne dvosmislene poruke o klanju, sramna ruganja, naročito ženama...

"Evo, opet koljem"

U prosincu prošle godine, lider radikala objavio je na svom Twitter profilu fotografije sa dvosmislenim potpisima. Naime, na slikama se može vidjeti Šešelj kako s nožem u ruci stoji pored stola na kojem je narezano svinjsko meso."Evo, opet koljem", "Ko kolje, zlo ne misli", "U klanju nema boljeg od mene", komentari su koji su pratili ove fotografije.

Deset diploma za predsednika Srbije

Oko 200 radikala među kojima su i lider Vojisalv Šešelj, Vjerica Radeta, Milorad Mirčić i Nemanja Šarović, okupilo se 10. prosinca 2014. godine na Andrićevom vijencu, ispred zgrade Predsjedništva Srbije, gdje su pokušali na pisarnici predati Tomislavu Nikoliću, predsjedniku Srbije, deset novih diploma.
"Asocijacija privatnih fakulteta ovlastila me je da danas budem rektor i dodijelim Tomislavu Nikoliću ne samo jednu, nego deset novih diploma. Predat ću mu diplomu izdajničkog fakulteta, poltronskog, podaničkog, prevarantskog instituta tajkunskih jataka. Fakulteta Dragice Nikolić, pokvarenjačkog fakulteta, hohštaplerskog i diplomu počasnog doktora znanosti sveučilišta u Bajčetini. Nemojte da netko kaže da ove diplome nisu zaslužene. One se nigdje ne mogu osporavati", rekao je Šešelj na "performansu" ispred Predsjedništva koji je osiguravao veliki broj policijaca.

Gori hrvatska zastava

Šešelj je sklon tome da radi cirkus paleći zastave država i međunarodnih organizacija, a posebno voli kada gori hrvatska zastava. Tako je, 1. travnja 2015. godine na platou ispred Palače pravde, gdje se održavalo suđenje Nemanji Šaroviću, zamjeniku predsjednika SRS-a, prvi put zapalio hrvatsku zastavu od izlaska iz Haaga, a potom ponovno i 5. kolovoza iste godine. Tada je to uradio ispred hrvatskog veleposlanstva u Beogradu na godišnjicu akcije "Oluja".

Opet pali zastave

Samo tri mjeseca nakon što je napustio Haag, Vojislav Šešelj je na godišnjicu NATO bombardiranja SRJ, zapalio zastave Europske unije, NATO-a i Sjedinjenih Američkih Država.

Otkazano suđenje, opet pali zastave

Posljednji slučaj paljenja zastave, Šešelj je pririredio 10. ožujka 2016. godine. Šešelj je tada došao na Viši sud u Beogradu ali ga osiguranje nije pustilo u zgradu jer je saslušanje u postupku za njegovo izručenje Haaškom sudu otkazano. U znak prosvjeda Šešelj je zapalio zastave EU i NATO-a.

Najsramniji prostakluci i uvrede

Na svom Twitter profilu Šešelj se ni malo ne ustručava oplesti po bilo kome. Od njega se tako mogu čuti najsramniji prostakluci i uvrede. Besramno vrijeđa sve neistomišljenike, a naročito žene.

(Umesto vibratora ja bih Zorani Mihajlović ponudio desetinu bradatih, zadrtih i mesec dana nekupanih četnika koji nisu mnogo probirljivi)

Sprdanje i to opet sa ženama

Evo kako je Šešelj komentario na svom Twitteru posjet pinca Charlesa i Camille.

(Početak dijaloga dveju vojvotkinja - Vojvotkinja od Cornwalla: "Hau du ju du? Aj em Kamila" Dragica Nikolić uzvraća: Hau du ju du? Aj em Kobila"

Vulgarno i primitivno

Najvulgarnije i najprimitivije uvrede Šešelj čuva za Hrvate.

(Vesna Pusić će me uhititi. Onda će mi ga Tomislav Karamarko i Božo Petrov popušiti, ali pre toga da operu zube da mi kurcu ne prenesu karijes.)

(Blic)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.