Top News
6215 prikaza

Vasin 'dečko': Proizvodi pivo i dojavljuje tajne informacije

Nikola Sulić
Dusko Marusic (PIXSELL)
Na pitanje novinara tko je čovjek s inicijalima N.S. s kojim se Brkić telefonski čuo šezdesetak puta, Brkić je kratko odgovorio: 'Moj dečko!'

Milijan Brkić u srijedu je došao dobro raspoložen u Sabor, kao da ga nimalo nije smela činjenica da je samo dan ranije proveo neko vrijeme u DORH-u davajući iskaz o nestalom spisu, a vezano uz probijanje tajnih mjera prije sedam godina u akciji protiv organizatora elitne prostitucije.

Na pitanje novinara tko je čovjek s inicijalima N.S. s kojim se Brkić telefonski čuo šezdesetak puta, Brkić je kratko odgovorio: 'Moj dečko!'

Tomislav Karamarko i Milijan Brkić Dokumenti Top News Elitna prostitucija: Kako je Brkić upleten u tešku aferu?

Vasin "dečko" N. S. je Nikola Sulić. Kako je objavio tjednik Nacional, Sulić je obavještavao Saru Sikirić, jednu od osuđenih organizatorica elitne prostitucije, da mijenja telefon i odao joj da je pod mjerama.

Sulić je, osim toga i iznenadne uloge 'Vasinog dečka' u upravi jedne tvrtke koja se bavi proizvodnjom piva, a neke su završile u stečaju. Kako to obično bude i gdje jedan HDZ-ovac kroči nogom, slijede i ostali, njegova pivovara Favorit u Istri jednom je prilikom, prije tri godine napravio posebnu bocu piva za predsjednicu s etiketom Kolinda, koju je dobila kad je obišla njegovu pivovaru.

Nikola Sulić | Author: Dusko Marusic (PIXSELL) Dusko Marusic (PIXSELL)
Prema policijskim navodima, Milijan Brkić i Nikola Sulić su se od početka 2011. godine do kraja lipnja iste godine čuli čak 64 puta, odnosno deset puta mjesečno, što je sasvim solidno za "dva dečka u vezi".

"Upoznali smo se u specijalnim postrojbama tijekom Domovinskog rata", svjedočio je Sulić policiji.

Osim toga, čini se da su i Brkićevi dolazili k Suliću na odmor u Tribunj. Sulić je svjedočio i da mu je upravo Brkić rekao da se Sikirić makne iz jedne konobe u kojoj su se zajedno zatekli. 

KRONOLOGIJA SLUČAJA U PET TOČAKA:

1. U konobi Brkić šalje van Saru

Početkom lipnja 2011. godine Sara Sikirić se zatekla u konobi. Sulić joj šalje poruku kako Brkić želi da ode.

2. Mijenjaj broj, smiri se

Sulić piše 20. lipnja Sari Sikirć da promijeni broj, da se smiri, da policija sve skenira i da ima informacije iz prve ruke.

3. Policija shvaća da mjere pucaju

Krajem lipnja policija shvaća da su mjere probijene. Pokreću istragu, a u srpnju zaključuju da je Sulić dobio informaciju od Brkića i prenio Sikirić.

4. Sulić nikad nije ispitan na sudu

Iako je policija ispitala Sulića, zaključila da je imao 64 kontakta s Brkićem, njega sudac istrage nikad nije ispitao. Slučaj staje.

5. Počinje nova istraga koja treba rasvijetliti Brkićevu ulogu

U srijedu je počelo ispitivanje kako je spis nestao i istraga treba rasvijetliti Brkićevu ulogu. On kaže: 'Nisam odavao informacije'.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • omfg 15:06 10.Listopad 2018.

    Poštenjačina. Sa hrvatskom zastavom na reveru. A tako nam i treba kad smo pičke.