Top News
54982 prikaza

Rudan 'bocnula' Vučića: "Bojite li se Hrvata?"

Vedrana Rudan i Aleksandar Vučić
1/2
YouTube screenshot
Vedrana Rudan iznervirala je srpskog predsjednika u emisiji 'Hit tvit' na TV Pink

Hrvatska književnica Vedrana Rudan iznervirala je srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u emisiji 'Hit tvit' na srpskoj TV Pink u nedjelju navečer. Objasnio je zašto nije došao u Zagreb na kongres Europskih pučana.

"Mislim da nisam pogriješio, da sam otišao tamo samo bi se o tome govorilo i imali bi proteste na ulicama, tad je bila godišnjica Vukovara. Htio sam napraviti nešto dobor za Europsku pučku partiju, nisam htio dolijevati ulje na vatru."

Aleksandar Vučić afere, aferice Top News Vučić prolupao: Za sve su mu krivi Luka Modrić i Hrvati

Počeo je pomirljivim tonom i rekao da je uvjeren kako će Srbija i Hrvatska, usprkos problemima iz prošlosti, imati u budućnosti mnogo bolje odnose nego prije i da će se Srbi i Hrvati morati odgovornije ponašati i surađivati, piše srpski portal Kurir.

"Stvarno mislim da će u u budućnosti, uprkos činjenici da su Hrvati najmanje popularni u Srbiji, a Srbi u Hrvatskoj, da će Srbi i Hrvati morati biti - ne u istoj državi – nego će se morati zajednički suprotstaviti različitim problemima koji će dolaziti izvana, ako žele opstati", rekao je Vučić, ali nije htio razgovarati o isprici Srbije zbog agresije na Hrvatsku.

"Mislim da je problem u političarima, a ne u običnim ljudima. Jeste li vi mirotvorac, a oni divljaci koji ne daju?", upitala ga je Vedrana Rudan, a Vučić je rekao zašto se još ne može razgovarati bez da se spominje rat.

Vedrana Rudan | Author: Srdjan Ilic (PIXSELL) Srdjan Ilic (PIXSELL)
"To se ne može dogoditi jer Hrvati od nas traže da se posipamo pepelom, da se ispričavamo, a da se nikada ne sjetimo Jasenovca, a ovdje govore samo o onome što bismo samo mi željeli čiti i tako to ide", rekao je srpski predsjednik, a Rudan mu je odgovorila protupitanjem.

"Ne mislite li da se u Srbiji izvlači Jasenovac, pa ove jame, one jame, zar ne bi mogli prestati s tim zbog djece?"

No, Vučić i dalje nije htio priznati srpsku odgovornost za agresiju na Hrvatsku.

Ako bi neko bio u stanju prestati s tim, mi bi bili spremni reći 'u redu je da prestanemo'. Prihvaćam da odmah prestanemo s tim, samo da nam sutra ne kažu kako su u Domovinskom ratu Srbi agresori i ovakvi ili onakvi, ali, oni neće da prekinu. Oni (u Hrvatskoj) će reći da je to zalog za budućnost i da Srbija to mora priznati", izgovorio je Vučić.

Andrej Plenković i Angela Merkel Top News Pučani vole Slobinog učenika - što o tome misli Plenković?

Rudan je pitala Vučića zašto se, kao predsjednik najveće balkanske zemlje više ne posveti miru i misli li da postoji šansa da Hrvatska napadne Srbiju koja se ubrzano naoružava? Vučića je razljutilo to pitanje.

"Ne misilim da je realno da Hrvatska napadne Srbiju, ne barem u ovom trenutku, ne ni u budućnosti. Ali misli li netko da Srbija treba biti bez vojske?" odgovorio je, a sugovornica ga je usporedila s Miloševićem.

"Od Miloševića vas ne razlikuje samo to što stalno govorite", rekla mu je i pitala ga je li svjestan da smeta Americi.

"Smetate Americi jer ste još žilavi i trebali bi ozbiljnije razmišljati o svojoj političkoj sudbini. Stalno imate metu na prsima", rekla je Vučiću, na što joj je on odgovorio da su mu metu stavili drugi.

"Niste vi, jer niste samoubojica, ali kad neko drži metu na prsima često dobije metak", rekla mu je Rudan koja smatra da EU ima definirani stav prema Srbiji i da im se ne sviđa njihovo veliko prijateljstvo s Rusijom.

Vedrana Rudan i Aleksandar Vučić | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot
"Male zemlje imaju velike šanse", odgovorio je Vučić

"Dok vas ne smaknu", rela je Rudan, na što ju je Vučić u čudu pitao u kojem kontekstu?

"Fizički", bila je kratka Rudan, koja je svojim opaskama držala tempo u diskusiji.

"Mislite li da ste izabrani ili odabrani, poput vlasti u Hrvatskoj koju je netko nametnuo glasačima?", pitala je Rudan a Vučić je odgovorio da je izabran i to više puta. Rudan ga je podsjetila na pokušaj upada u Skupštinu Srbije tijekom subotnjih masovnih protesta u Beogradu, te ga podsjetila da iza 'spontanih protesta' uvijek netko stoji, te da on ne paše Amerikancima.

"Ja mislim da iza protesta u Srbiji stoje Amerikanci, jer Americi ne odgovara ova situacija i pat pozicija Srbije između NATO i Putina. Hoćete li potpisati to za Kosovo?", upitala ga je, na što je Vučić odmahnuo glavom.

Milorad Pupovac Milorad Pupovac Top News "Hrvatine i srbende i dalje bi uništavale svoje nacije"

"Onda će oni ponovo pokucati", rekla je Rudan. Pitala Vučića i zašto reagira na svaku sitnicu, a on je rekao da ne može šutjeti na laži jer onda laži dominiraju.

"To je nezrelo" rekla mu je književnica, a Vučić je ponovio svoju omiljenu rečenicu da je on samo normalan, običan čovjek.

"Nemoje biti normalni, budite malo nenormalni i malo više predsjednik!"

Pitala ga je i nije li biti predsjednik u Srbiji samoubilački čin?

"Ne mislim tako", rekao je Vučić.

"Ali vaši doktori misle", odbrusila mu je Rudan, na što je Vučić zaključio da uz nju u studiju nema nikakve šanse.

"Ja nemam nikave šanse protiv vas...Zaslužili ste šou", predao se Vučić.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar maks20022
    maks20022 18:13 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site

  • Avatar kvasac40
    kvasac40 10:47 10.Prosinac 2019.

    Baba lupeta opasno.

  • Avatar Cobra
    Cobra 07:11 10.Prosinac 2019.

    Tko će koga, ako ne svoj svoga, veli narod