Top News
6428 prikaza

Vučić o dolasku u Zagreb: Čut ćete, napisat ću jedno pismo...

Aleksandar Vučić
Srdjan Ilic (PIXSELL)
Predsjednik Srbije nije dao konkretan odgovor hoće li doći na kongres pučana, ali je zato naširoko pričao o Bratiću, Budaku...

Povodom njegovog eventualnog dolasa u Zagreb, na kongres Europske pučke stranke, te na pitanje B92 za koga je to nezgodnije pitanje - za njega ili za Hrvatsku, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je odgovorio da ne vidi zašto bi to za njega bilo nezgodno, jer je u Hrvatsku već dolazio i ništa mu, ističe, nije bilo nezgodno, jer je uvijek govorio istinu.

"Ako je nekome od njih nezgodno ili ne znaju objasniti kako je moguće da nacistički zločinac Mile Budak bude nagrađen brojnim spomenicima i ulicama širom Hrvatske, meni nije nimalo", rekao je Vučić, aludirajući na prosvjed Hrvatske zbog postavljanja spomen ploče generalu Mladenu Bratiću, zapovjedniku Novosadskog korpusa JNA, koji je inače predvodio sjeverni dio napada na Vukovar.

Vukovar Rušio Vukovar Top News Bratić je bio jedini srpski general ubijen u ratovima 90-ih

Vučić je već ranije rekao da ne vidi ništa sporno da se odaje počast generalu vojske koja je u tom trenutku bila legalna vojska, da Bratić nije osuđen za ratni zločin, ali nije komentirao činjenicu da je Bratić aktivno sudjelovao u napadima na Vukovar.

Zbog postavljanja spomen ploče oglasile su se i udruge civilnog društva u Srbiji i žestoko osudili taj potez. No, njihove prozivke naišle su na odbijanje i prozvani su "Soroševim pitomcima".

"Bratić je problem, a nije probem da nacistički zločinac, ministar u vladi ustaške NDH ima tolike spomenike i ulice, čovjek koji se zalagao za ubijanje jedne trećine Srba, za protjerivanje jedne trećine i da se trećina okrene katoličanstvu. Pa, čekajte... I vi onda pričate o europskim vrijednostima...", rekao je Vučić.

Vladimir Putin i Aleksandar Vučić S-400 Top News Putinova poruka: Vučiću je dao rakete koje dosežu Zagreb

Potom je opet komentirao dolazak u Zagreb.

"Zašto bi meni bilo nezgodno? Što će me držati vezanog u sobi u hotelu, pa da ne izlazim nigdje, da se brinem hoće li mi netko nešto napraviti? Što me za to briga."

Upitan hoće li ići u Zagreb, odgovorio je:

"Danas ili sutra, čut ćete. Napisat ću jedno pismo. Volim pisati u zadnje vrijeme. Bit će zanimljivo moje pismo i razgovori koje ću voditi danas i sutra, a pritom ću se truditi da obranim mogućnost da razvijamo normalne odnose s Hrvatskom. Međutim, za tango je potrebno dvoje", zaključio je Vučić.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar maks20022
    maks20022 19:04 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site

  • Maribkova100 15:03 13.Studeni 2019.

    Nek ponese pare sto su ukrali i sto duguju