Top News
4172 prikaza

Vučić za Kolindu i goste na inauguraciji pripremio trubače

Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić
Boris Scitar/PIXSELL
Ceremonija upetak počinje himnom, potom pjesmom "Ovo je Srbija", nastavlja kulturnoumjetničkim programom

Na svečanoj inauguraciji Aleksandra Vučića u petak u zgradi Palate Srbija pojavit će se brojni visoki uzvanici iz inozemstva, tako i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. "Blic" otkriva da je tim novog predsjednika za više tisuća gostiju pripremio bogat program, čak i trubače. Dolazak su potvrdili brojni predsjednici država i predsjednici vlada iz svijeta.

Jednim dijelom inauguracija će se održati ispred Palate, uz crveni tepih, svečani špalir vojnika i vojni orkestar. Goste će rasporediti po cijeloj zgradi, u ukupno 13 sala za konferencije, šest salona i tri dvorane. Program inauguracije navodi da će ceremonija započeti tako što će dječji zbor otpjevati himnu Republike Srbije, a zatim i pjesmu "Ovo je Srbija".

Ana Brnabić Ana Brnabić Top News Srbija na nogama: Gay premijerka izbor je Zapada

Predsjednica Hrvatske dalje će uživati u nastupima ansambala "Vrelo", KUD "Kolo" i "Una saga serbica", te u nastupu trubača Dejana Petrovića. Pred sam kraj inauguracije, u planu je obilazak svih salona, a svaki će tematski pokrivati određenu regiju Srbije. U njima će biti predstavnici turističkih organizacija koji će goste upućivati u "prirodne ljepote i povijest" raznih dijelova Srbije.

Kolinda Grabar Kitarović i ostali Vučićevi gosti tako će upoznati Južnu, Istočnu, Središnju i Zapadnu Srbiju, kao i Vojvodinu, Kosovo, Rašku oblast i Beograd. Program u kontekstu regija na puno mjesta spominje "inovacije i moderne tehnologije". Hrvatska predsjednica bit će u najužem krugu gostiju koji će imati priliku osobno čestitati Vučiću na izbornoj pobjedi, ali u kojem neće biti primjerice srbijanskih parlamentaraca.

Njima su organizatori poručili da su predsjedniku već čestitali pri polaganju zakletve u Skupštini Srbije. U pozivnicama stoji, uz napomenu "obavezno", da parlamentarci moraju odjenuti tamno odijelo s jednobojnom kravatom, za muškarce, dok gošće moraju imati svečane haljine.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.