Top News
2357 prikaza

Medijski mogul protiv "diktatora i tiranina" Vučića

Aleksandar Vučić
Srđan Ilić/PIXSELL
Nikad oštriji i nikad opasniji rat vodi se preko srpskih medija

Aleksandru Vučiću već se neko vrijeme u Srbiji suprotstavlja jedan čovjek, a ovih dana taj je sukob dosegao vrhunac. Riječ je o Aleksandru Rodiću, čelniku Adria Media Grupe, koji je poslao otvoreno pismo u kojem je najžešće do sada napao predsjednika Srbije.

Beogradski dnevni list Kurir, koji je dio grupe, objavio je na naslovnici da Rodić ulazi u politiku "odlučan da spasi zemlju" od najgoreg diktatorskog režima u povijesti Srbije. 

Kurir tako na naslovnici donosi Rodićevu sliku i naslov "Srbija se diže!", a Rodić u pismu navodi kako su građani Srbije uplašeni, izmanipulirani i osiromašeni. To je Rodićevo pismo kojim najavljuje da sa svojom strankom ima namjeru stati na kraj Vučićevoj samovolji.

"Kontrolirani i porobljeni u državi koju je zarobila jedna stranka, SNS. Vladavina Aleksandra Vučića je simbol manipulacije, prijetnji i korupcije"

Ističe zatim kako šute svi: prosvjeta, zdravstvo, pravosuđe, intelektualci... “Samo su studenti nešto pokušali" (riječ je o prosvjedima nakon Vučićeve pobjede na predsjedničkim izborima). 

Rodić zatim poentira: "Vrijeme je da se stane na put ovoj lažnoj stvarnosti u kojoj žive građani Srbije. Da se prekine eutanazija jednog naroda koja im se događa neprimjetno dok su uljuljkani lažnim pothvatima i izmišljenim uspjesima". 

Ana Brnabić Iznenađenje Top News Ona je bogata, gay i Hrvatica: Vučić je želi za premijerku

I nakon toga slijedi odluka: 

“Imam hrabrost! Hrabrost da uđem u borbu s najprljavijim i najgorim diktatorskim režimom u povijesti Srbije koju predvodi najveći politički manipulator Aleksandar Vučić. Što imam što Vučić nema? Imam znanje, sposobnost da stvaram i zato danas predvodim najveću medijsku kompaniju na Balkanu". 

Na kraju Rodić poručuje da će članovi njegove stranke biti “čuvari vlastite slobode i podsjećati svakog dana da je demokracija vlada naroda, od naroda i za narod. Uvijek na strani naroda! To je naš slogan. I nećemo odustati od tog cilja".

Rodić već duže vrijeme proziva Vučića, zbog čega ga mediji pod kontrolom predsjednika Srbije, a to su svi državni mediji, te nekoliko privatnih, brutalno napadaju i izvlače razne afere, postojeće i nepostojeće. Posljednje što se Rodiću stavlja na teret je dugotrajno neplaćanje poreza i ukupno dugovanje od dva milijuna eura. Preko Kurira je Rodić odgovorio na najbolji mogući način. Javno su objavili dokumente kojima se dokazuje da se protiv Rodića ne vodi niti jedan proces da se u sve njegove kompanije, kao i on osobno, uredne platiše poreza i svih državnih nameta.

"Dakle, navodi objavljeni u režimskim medijima, u kojima se prikazujem kao kriminalac i netko tko je oštetio državu i dužan je milijunske iznose poreza, notorna su laž i goebbelsovska propaganda koju Aleksandar Vučić provodi", izjavio je nikad oštriji Rodić.

Salam sa srpskom strojnicom Krijumčarenje Top News Tajna srpskog oružja u Siriji: "Radimo ga kao nekad Rusi"

Prije izbora se nije činilo da će doći do tako velikog raskola prijateljstva Rodića i Vučića. Naime, posljednjeg dana predizborne kampanje u Srbiji, naslovnice praktično svih dnevnih novina imale su plaćeni oglas za Vučića. Blic, Alo, Srpski telegraf, Kurir, Novosti, Politika i Dnevnik imali su Vučićev oglas. Samo Danas i Informer nisu promovirali novog srpskog predsjednika na svojim naslovnicama.

Ovih dana je pak Informer postao jedan od najvećih zaštitnika Vučića, a Rodiću se obraćaju gotovo nezamislivim tonom. "Bandit Rodić u strašnoj panici: Medijski mafijaš u pokušaju izbjegavanja zakona poziva na pobunu protiv vlasti", vrišti jedan od naslova Informerovog online izdanja. U članku Rodića šef SNP-a Miroslav Parović optužuje da je pripadnik koalicije u režiji Briana Hoyta Yeeja, američkog diplomata. "Hoyt želi na Balkanu napraviti Latinsku Ameriku, odnosno da na vlast u svim država regije instalira mafije poput one crnogorske i šiptarske", tvrdi Parović.

"U svim tim medijima svakodnevno me po nalogu vlasti označavaju kao „hrvatskog, šiptarskog vlasnika novina, vatikanskog, njemačkog i američkog špijuna“, osobu koja radi u interesu drugih država. Ova manira najprimitivnijih i najprljavijih podmetanja protiv političkih protivnika Vučićev je sastavni dio ličnosti. To sam očekivao i nastavak napada tek očekujem, jer će se Vučić uvijek skrivati iza poluga države zloupotrebom organa vlasti koje je u međuvremenu porobio – medija, policije i pravosuđa", kazao je Rodić za Kurir.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.