Top News
5471 prikaza

"Živi zid je projekt HDZ-a, Kolindi 'guraju' Sinčića"

Ivan Vilibor Sinčić
Dalibor Urukalović (PIXSELL)
Upućeni izvori iz oporbe komentiraju zašto HDZ i predsjednica na predsjedničkim izborima ne žele Pernara

Iako je Ivan Pernar daleko najpopularniji živozidaš, čini se da on neće biti kandidat te stranke za predsjednika Hrvatske. 

Prema informacijama kojima raspolažemo, u vrhu Živog zida prevladalo je uvjerenje da bi se za tu poziciju trebao kandidirati Ivan Vilibor Sinčić. Tako bi Sinčić bio i kandidat za premijera i kandidat za predsjednika - što je znak da tu nešto ne štima...

"Sinčića će kandidrati jer to odgovara HDZ-u, odnosno Kolindi Grabar Kitarović, kojoj bi Pernar bio prevelika opasnost jer bi mogao uzeti veći broj glasova", kaže nam lider jedne oporbene stranke, dobro upućen u zbivanja.

“Sinčić nema takvu karizmu. Osim toga, on će na izborima privući više glasova koji će se u drugom krugu vratiti Kolindi; A Pernar bi kupio s centra i ljevice, koji će u drugom krugu više ići lijevom kandidatu...” 

Ta vrsta inženjeringa primijenjena je na zadnjim predsjedničkim izborima. Ljudi koji su zagovarali Josipovićevu pobjedu nudili su kandidaturu nekolicini političara desnog centra kako bi Kolindi ukrali glasove. 

Neki su odbili, ali jedan je pristao. Kasnije se, međutim, pokazalo da je to bio račun bez krčmara jer su njegovi glasači u drugom krugu glasali za Kolindu - bilo im je glupo ne izaći u drugi krug kad su već izašli u prvome, a za lijevoga kandidata nisu mogli dati glas... 

Tako bi i Sinčić, tukući se protiv Kolinde u prvom krugu, u drugom de facto pomogao njoj, a Pernar bi pomogao njenom protukandidatu...

- Ivan Vilibor Sinčić je - nastavlja naš sugovornik - na tim izborima gurnut kao kandidat koji je trebao uzeti glasove Josipoviću, i to je i uspio. Bez njegove kandidature Josipović bi dobio. Iza Sinčića je stajala duga ruka HDZ-a, kao što stoji i sad. 

Naš sugovornik podsjetio nas je na zaboravljenu snimku u kojoj Josip Klemm postrojava Sinčića u šatoru u Savskoj, a ovaj mu “bifla” napamet naučen tekst:

“Okupili smo se ovdje kako bismo se solidarizirali s našim braniteljima kao što se solidariziramo sa svim obiteljima kojima prijeti deložacija. Ovaj problem je na razini sistema, a ne samo na razini pojedinca. Sistem tlači sve grupe i moramo zajednički nastupati. Naša borba je zajednička, borba protiv neprijatelja. Niti jedan pojedinac, niti jedna grupa ne može pobijediti sama za sebe. Pobjeđuju svi ili nitko”, recitira Sinčić. 

Klemm ga potom pita: “Zašto vi kao mladi čovjek dajete potporu ovim braniteljima”, a Sinčić recitira: 

“Podršku hrvatskim braniteljima dajemo zato što su oni stvorili ovu zemlju i zato što su oni ugrožena skupina s kojom se trebamo solidarizirati”.

“Zašto misliš da smo mi ugrožena skupina?”, pita ga dalje Klemm. 

“Vas tlači kreditni sustav preko sadašnje marionetske vlade, oduzima vam sva prava i ponižava vas”, odgovara Sinčić.

“Bravo!”, oduševljen je Klemm.

Čak i ako Živi zid nije projekt Milijana Brkića i Josipa Klemma, oni objektivno rade na produljenju vlasti HDZ-a. Živi zid objektivno ne funkcionira kao alternativa nego kao strašilo: oni su tu da pokažu kako nikakve alternative uistinu i nema. 

Oni, nadalje, trebaju oduzeti prosvjedni potencijal Mostu, koji je tome i sam pridonio dvostrukim spašavanjem HDZ-a i jasnim pozicioniranjem na desnici. 

To, pak, vodi prema drugom zaključku. Svaki rast Živog zida povećava šanse da nakon idućih izbora ponovno dobijemo vladu HDZ-a, koja će se, doduše, zvati “velika koalicija”. 

To bi lako mogao biti jedini matematički izlaz za tvorbu vlade. On bi HDZ-u odgovarao zato što bi im dao još četiri godine, i zato što bi u paktu s Bernardićem SDP bio progutan kao i sve dosadašnje hadezeove koalicijske stranke. 

Ta bi “dvoglava hidra” mogla podnijeti i osipanje na obje strane jer bi od njih otpao manji broj nezadovoljnika, a premijeru bi u Saboru na raspolaganju ostalo dovoljno ruku za mirno vladanje i u sljedeće četiri godine. 

U tom razdoblju će ova zemlja i dalje propadati, ali će onima koji vladaju i dalje biti dobro.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Goga 11:26 26.Srpanj 2018.

    Samo Pernar, Sinčić i Bunjac. Što je više klevete i laži tim su mi draži----hahhahha neka panika zavladala

  • ivonaabc 16:39 24.Lipanj 2018.

    Zanimljivo,ali ne "drži vodu"!Zašto ? Zato što novinar svoje zaključke izvodi na osnovu nepoznavanja programa Živog zida i na osnovu pretpostavke da je Živi zid samo "trenutni bljesak" jedne protestne grupice koja je svojim osebujnim nastupom zadobila simpatije "frustriranih" i ... prikaži još!" i pokradenih hrvatskih građana.Hrvatska se smišljeno uništava monetarnim sustavom kao UZROKOM svih posljedica koje danas vidimo.Živi zid će to promjeniti i ništa to NE može spriječiti - što prije,TO BOLJE ! Učite malo

  • Vojislav 16:48 22.Lipanj 2018.

    Pa Sinčić je normalan. Provjerite Pernara kod psihologa