Voices
226 prikaza

HEP će stipendirati 26 studenata

HEP
Grgur Zucko (PIXSELL)
Studentima se kontinuirano mjesečno isplaćuje novčana potpora do završetka redovnog studiranja

Predstavnici Hrvatske elektroprivrede (HEP) u srijedu su u Splitu potpisali ugovore o stipendiranju 26 studenata, izvijestili su iz HEP-a.

HEP je u ovom ciklusu osigurao stipendije za 26 studenata prve ili druge godine diplomskih studija, a za potrebe HEP-Proizvodnje i HEP-Operatora distribucijskog sustava.

Na temelju ugovora, studentima se kontinuirano mjesečno isplaćuje novčana potpora do završetka redovnog studiranja. Neto iznos stipendije za prvu godinu diplomskog studija iznosi 1.400 kuna, a za drugu godinu 1.600 kuna. Ovisno o postignutim rezultatima u prethodnoj godini studija (prosjek ocjena od 4,6 do 5,0), stipendist može ostvariti pravo na dodatak od 200 kuna mjesečno, navodi se u priopćenju.

Iz HEP-a ističu da su u posljednjih desetak godina stipendirali više od stotinu redovnih studenata visokih učilišta, primarno tehničkih struka iz znanstvenih polja elektrotehnike, strojarstva, građevinarstva, računarstva i geodezije, ali i iz polja društvenih znanosti. 

Studenti s kojima su danas potpisani ugovori pravo na stipendiju su ostvarili temeljem provedenog natječaja za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2016./2017.

Ugovore o stipendiranju potpisali su redoviti studenti prve ili druge godine diplomskih studija s direktorima organizacijskih jedinica HEP grupe koje su potencijalno buduće mjesto rada stipendista - Proizvodno područje hidroelektrana Jug i Hidroelektrana Dubrovnik u HEP-Proizvodnji te Elektrodalmacija Split u HEP-Operatoru distribucijskog sustava. Po završetku studija, stipendirani studenti će zasnovati radni odnos u organizacijskoj jedinici koja ih je stipendirala u svojstvu pripravnika na neodređeno vrijeme, navodi se u priopćenju.

Član Uprave HEP-a Saša Dujmić ističe kako u budućnosti HEP svoju konkurentnost može graditi jedino na znanju i stručnosti, a jedan od načina na koji to može osigurati je i stipendiranje studenata. "Želimo privući najbolje mlade stručnjake u Hrvatskoj i zaustaviti njihov odlazak u druge sredine i druge države", kaže Dujmić.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.