Voices
123 prikaza

Impact HUB Zagreb širi se u konzalting

Tina Odinsky Zec i Ana Raguž
Matija Habljak/PIXSELL
Razvili program 'Zalet' za suradnju sa stručnjacima

Zagrebački Impact HUB, prvi coworking prostor i inkubator za društveno poduzetništvo u Hrvatskoj, proširio je ponudu uslugom konzaltinga za mikropoduzetnike.

Nova usluga nazvana je Zalet i u prvoj generaciji, za 15 poduzetnika s područja Zagreba bit će besplatna, odnosno ti će obrtnici i drugi poduzetnici biti stipendirani.

Ana Raguž, voditeljica programa Zalet i suosnivačica zagrebačkog Impact HUB-a kaže da su program savjetodavnih usluga za mikropoduzetnike razvili nakon podrobne analize njihovih potreba."Komparativna prednost ovog programa je što mikropoduzetnicima pruža kontinuiranu podršku, osmišljenu upravo po njihovim potrebama, brzini rasta i razvoja", kaže Raguž.

Dodaje da je Zalet usmjeren prema individualnim potrebama svakog mikropoduzetnika. Funkcionirat će kroz suradnju mikropoduzetnika i stručnjaka, među inima, poslovnih konzultanata, iskusnih poduzetnika, dizajnera i inovatora.

Riječ je o usluzi za koju je Impact HUB procijenio da na tržištu ima vrijednost od 15.000 kuna. Raguž ističe da Zalet odgovara na jedan od ključnih problema s kojim se suočavaju mikropoduzetnici, a to je nedostatak pristupa raznolikoj zajednici stručnjaka, mentora, ali i kolega.

Pojašnjava da si tako, osim novih ideja i motivacije, kroz interakciju s drugima, mikropoduzetnici brzo mogu provjeriti, tj. testirati nove proizvode ili usluge te ih iterirati i optimizirati. Zagrebački Impact HUB, uz Zalet, vodi inkubator i akcelerator te različite programe za društveno poduzetništvo.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.