Voices
439 prikaza

Još samo nekoliko dana do početka Interlibera

Interliber
Marko Prpić (PIXSELL)
Nemojte doći nespremni, ovo je kratak izbor i nekoliko osnovnih informacija

Još četiri dana do Interlibera, sajma koji će ove godine trajati od 8. do 13. studenog i održavati se u Paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma. Nakon svake četvrte kupljene knjige, kupac ima pravo odabrati još jednu, da bi potom od tih pet onu najjeftiniju dobio besplatno. Radno vrijeme za sve ovisnike o čitanju i one željne da budu pametni ili pametniji nego što jesu, je preko tjedna od 10 do 20 sati, kao i u nedjelju, dok je u subotu od 10 do 21, taman da se kombinira prvo obilazak Interlibera, a potom izlazak u grad.

Slijedi nekoliko preporuka od onoga što se nudi:

Fotografova žena

Knjiga s Interlibera | Author: Interliber Interliber

Barbara, dijete odraslo tijekom bombardiranja Londona u Drugom svjetskom ratu, ima više tajni nego što bi htjela priznati. Štiti svoju djecu od surove stvarnosti života prešućujući im puno toga o svojemu siromašnom djetinjstvu i tajeći mračnu stranu braka s jednim od najpoznatijih fotografa u Velikoj Britaniji. Uz tako nepotpunu sliku prošlosti, Barbarina najmlađa kći, Sophie, muči se između pokušaja da razumije tko su zapravo njezini roditelji i da izgradi vlastiti identitet. Kad Sophie odluči organizirati veliku retrospektivu očeva rada, iz prašnjavih kutija pojavljuju se stare fotografije koje sa sobom nose priče i tajne koje će potpuno promijeniti sve što je Sophie mislila da zna o svojim roditeljima.

Redovna cijena: 59,90 kn

Sajamska cijena: 39 kn

Antistres bojanka

Knjiga s Interlibera | Author: Interliber Interliber

Ova bojanka za odrasle sadrži preko 40 uzoraka životinja, s malim i velikim stvorenjima iz džungli, mora, pustinja i savana širom svijeta. Složenost crteža proteže se od jednostavnih do složenih. Bojanka pruža sate i sate opuštanja, zabave i kreativnog izražavanja. Pridružite se milijunima odraslih diljem svijeta koji ponovno otkrivaju radost bojanja.

Redovna cijena: 49,90 kn

Sajamska cijena: 29 kn

Vince Flynn: Američki plaćenik

Knjiga s Interlibera | Author: Interliber Interliber

Dva desetljeća nakon Hladnog rata islamistički terorizam je u usponu, a Zamjenik upravitelja za operacije, Thomas Stansfield, okuplja novi tim tajnih agenata – nevidljivih ljudi – koji će se suočiti s tom rastućom prijetnjom u inozemstvu prije nego što ona dosegne američko tlo. Nedugo nakon terorističkog napada Pan Am Lockerbie, Stansfieldova štićenica, Irene Kennedy, pronalazi savršenog kandidata. Među tisućama onih koji oplakuju žrtve napada nalazi se Mitch Rapp, student i daroviti sportaš koji želi samo jedno – odmazdu. Nakon šest mjeseci intenzivne obuke Mitch će neprijatelju nanijeti zastrašujuću štetu, ostavljajući za sobom trag mrtvih tijela od Istanbula preko Europe pa sve do Beiruta. Ondje će američkom plaćeniku biti potrebna sva njegova vještina i snalažljivost kako bi preživio taj ratom razoreni grad i njegove smrtonosne terorističke frakcije.

Redovna cijena: 59,90 kn

Sajamska cijena: 29 kn

Vince Flynn: Ubojiti hitac

Knjiga s Interlibera | Author: Interliber Interliber

Neizvjestan i prepun napetosti, Flynnov bestseler stavlja mladog, ubojitog tajnog agenta pred neprijateljev nišan na njegovom pravedničkom pohodu. Tek godinu dana nakon što ga je CIA obučila i dala mu odriješene ruke, Mitch Rapp je ubojstvo po ubojstvo, ne ostavljajući traga, uništio mrežu čudovišta koja stoje iza terorističkog napada Pan Am Lockerbie. Njegova ga potraga vodi u Pariz gdje će mu u jednom od najluksuznijih hotela u gradu biti postavljena smrtonosna zamka - zamka koja otkriva devet mrtvih tijela od kojih jedno pripada libijskom ministru nafte. Washingon ne želi sudjelovati u međunarodnoj krizi, a Stan Hurley, jedan od rukovoditelja, smatra kako je problem u Rappu. Međutim, dok polako izmiče izvan njihove kontrole te počinje djelovati samostalno, uskoro će postati jasno da ne postoji ništa opasnije od ugroženog i ranjenog Mitcha Rappa.

Redovna cijena: 59,90 kn

Sajamska cijena: 29 kn

Vince Flynn: Igre moći

Knjiga s Interlibera | Author: Interliber Interliber

Vince Flynn ulazi u samu jezgru američkih struktura moći, te smješta predsjednika SAD-a na prvu liniju neprijateljske vatre. Jednog užurbanog jutra u Washingtonu, usred vreve turista i živahnog kretanja vladinih službenika, dostojanstveni spokoj Bijele kuće uzdrman je salvom pucnjave. Skupina terorista napala je Predsjedničku kuću i uspjela ući uz nasilan masakr te iza sebe ostavila desetke mrtvih slučajnih promatrača. Zahvaljujući brzoj reakciji Tajne službe, predsjednik je evakuiran u svoj podzemni bunker, ali teroristi su uspjeli zarobiti gotovo stotinu taoca.

Redovna cijena: 59,90 kn

Sajamska cijena: 29 kn

Carstvo Straha

Knjiga s Interlibera | Author: Interliber Interliber

U lipnju 2014. Islamska država pokrenula je zapanjujući blitzkrieg kojim je na Bliskom istoku zauzela teritorij veličinom sličan Velikoj Britaniji. Medije su ubrzo preplavili prizori njihovih okrutnosti i divljaštva, ali činilo se da nitko zapravo ne zna tko je ta grupa ni odakle se stvorila. Sada nam novinar BBC-ja Andrew Hosken donosi priču iznutra o Islamskoj državi. Izvještavajući iz prve ruke, Hosken gradi sveobuhvatnu sliku Islamske države, njezine okrutne ideologije i istrebljivačkih metoda. U jednakoj mjeri privlačna i užasavajuća, knjiga nam otkriva kako je Islamska država nastala, istražuje kako je se može poraziti i postavlja zastrašujuće pitanje – ako uspijemo poraziti IS, možemo li zaustaviti pojavu druge grupe koja će ga zamijeniti?

Redovna cijena: 69,90 kn

Sajamska cijena: 39 kn

Melody Anne: Milijarderova pobjeda, Milijarderov ples, Milijarderova ljubav

Knjiga s Interlibera | Author: Interliber Interliber

Knjiga s Interlibera | Author: Interliber Interliber
Knjiga s Interlibera | Author: Interliber Interliber

Želite li se ovog ljeta uistinu zaboraviti na sve brige, najbolji saveznik u tome bit će vam tri hit romana američke spisateljice Melody Anne. Ova trilogija donosi tri fatalne ljubavne priče milijardera. Uz svaku knjigu, nagrađivani hrvatski brend prirodne kozmetike Nikel vam poklanja po jedan originalni proizvod! Budući da je ovo prvo izdanje autorice Melody Anne kod nas, dobro je istaknuti kako su njezini romani među najprodavanijim romanima s top liste New York Timesa i Usa Today. No, nisu ovo tipični “ljubići”. Autorica psihoanalitički pristupa svakom liku, postupno otkrivajući karaktere i pritom, odlično balansira dijaloge i situacije. Čitateljice će se lako poistovjetiti sa ženskim junakinjama, a za muškim junacima bez sumnje će uzdisati jer nisu samo lijepi i bogati nego su i velikodušni, dobri, neiskvareni.

Redovna cijena: 49,90 kn (svaka knjiga)

Sajamska cijena: 29 kn

Kendall Ryan: Probaj me

Knjiga s Interlibera | Author: Interliber Interliber

U knjizi "Probaj me", konzervativna južnjakinja Emmy Clarke potpuno je izgubljena u njujorškom svijetu mode, no kada dobije posao asistentice u modnoj agenciji, to joj se čini kao savršena mješavina posla i zadovoljstva. Raditi pod zloglasnom i okrutnom šeficom Fionom Stone noćna je mora, no posao ima i svoju skrivenu čar: očijukanje sa smiješno zgodnim muškim modelom koji tu i tamo prođe kroz ured – točnije, zvijezdom u usponu Benom Shawom. Ben je sve što Emmy nije: nevjerojatno predivan, visoko plaćen i mnogo putuje. Emmy je uz Bena na njegovim snimanjima, no odbija postati jednom od njegovih ispraznih i požudnih obožavateljica. Emmyn osvježavajuće realan stav Benu postaje iznenađujuće privlačan, upravo zato jer je različita od svih ostalih ljepotica koje ga okružuju. Putujući po najmodernijim gradovima svijeta, usputno koketiranje pretvara se u zabranjenu aferu, no kada Ben otkrije svoju izopačenu prošlost, a ogorčena Fiona sazna za njihovu vezu, njihove karijere i srca naći će se u opasnosti.

Redovna cijena: 49,90 kn

Sajamska cijena: 29 kn

Kendall Ryan: Zgrabi me

Knjiga s Interlibera | Author: Interliber Interliber

U knjizi Probaj me, najprodavanija autorica prema New York Timesu Kendall Ryan donosi nam seksi suvremenu romansu o Emmy Clarke, slatkoj južnjakinji izgubljenoj u brutalnoj njujorškoj modnoj industriji, i Benu Shawu, zgodnom muškom modelu koji ju je uveo u svijet zadovoljstva. No njihovoj priči tu nije kraj...

Emmy Clarke ne odustaje. Očvrsnuta svojim iskustvom u radu za Fionu Stone, modnu agenticu teške kategorije, Emmy je znatno napredovala od svojih korijena country djevojke, prigrlivši svoj ubrzan i nepredvidiv život u New Yorku. Iako su s tim životom došle i brojne komplikacije. Prije svega, tu je misterij Fionine trudnoće, koji možda uključuje, a možda i ne, Emmynog dečka, poznatog modela Bena Shawa. Emmy je oduvijek znala da Ben nosi prtljagu s kojom se ona možda neće moći nositi – i to ne prtljagu vrste Louis Vuitton. Ipak, Ben je jedini muškarac koji je volio Emmy zbog nje same, a ona ne želi ništa više nego učiniti isto i za njega, čak i ako to znači zaboraviti njegovu prošlost i prijeći preko njihovih značajno različitih životnih stilova.

No kada šokantna tajna iz Benove prošlosti izađe na vidjelo, uništivši sav njihov napredak, Emmy mora odlučiti je li njihova veza vrijedna borbe, ili je vrijeme da zanemari njihovu strast i da ga zaboravi.

Redovna cijena: 49,90 kn

Sajamska cijena: 29 kn

Kendall Ryan: Uzmi ili ostavi

Knjiga s Interlibera | Author: Interliber Interliber

Upoznali ste Bena Shawa. Sada upoznajte Braydona Kincaida, lakomislenog modela kojemu je malo nedostajalo da zasjeni naše protagoniste u knjizi Probaj me, najprodavanije autorice prema New York Timesu Kendall Ryan. Budući da je jedan od najtraženijih muških modela u svijetu, Braydonu nisu strani hedonistički užici. Posljednje što želi jest ograničavati se, posebice kada se radi o ženama. Njegov se najbolji prijatelj, Ben, možda primirio, no Braydon ne želi potratiti svoju mladost na komplikacije koje sa sobom donosi veza. Želi zabavu. Želi slobodu. Ellie ne traži usputnu vezu, no njezina gruba i drska osobnost odmah privlači Braydona, koji predlaže da budu „prijatelji s povlasticama“. Ne mogavši odoljeti snažnoj privlačnosti šarmantnog zločestog dečka, Ellie na kraju popušta, iako žudi za velikom ljubavi. Kako dvojac provodi sve više vremena zajedno, Ellie uskoro saznaje da Braydonove vještine poziranja sežu dalje od piste. Njegova pažljivo izrađena krinka skriva tajnu bol koju nije voljan podijeliti s Ellie, čak i nakon što započnu strastvenu aferu koja će ih povesti prema sudbini koju ni on ni ona nisu očekivali. Može li Ellie riskirati svoje srce dok čeka da je Braydon pusti u svoj život, ili će biti prisiljena natjerati ga da uzme ili ostavi?

Redovna cijena: 49,90 kn

Sajamska cijena: 29 kn

Baba Vanga – misterij zapečaćenih proročanstava

Knjiga s Interlibera | Author: Interliber Interliber

Slijepa proročica Baba Vanga spasila mi je unuku od bolesti. Zbog toga joj dugujem život. Vječno sam joj zahvalna. Pomogla mi je da komuniciram s mrtvim suprugom i otkrila kada ću se drugi puta udati... Vidjela je sve poput filma. Vanga nije obilježila samo moj život, nego čitavo 20. stoljeće. Jedno je to od svjedočenja bliske prijateljice Babe Vange, koja i danas čuva uspomenu na nju. Ove godine obilježava se 20 godina od smrti vizionarke, no njezine poruke i dalje žive. Zašto je njezina energija bila tako moćna? Zašto je toliko značila ljudima i kako je vidjela? ‘’Ja gledam očima duše, objašnjavala je Vanga.’’ Najbolje o njezinim moćima govori citat jednog bugarskog novinara: Vanga je religija, nešto najplemenitije i najuzvišenije u pravom smislu te riječi... Ovdje su priče zbog kojih ćete i sami osjetiti energiju koju je Vanga prenosila.

Redovna cijena: 39,90 kn

Sajamska cijena: 19 kn

Marija Horvat: Do kraja – oslobađanje

Knjiga s Interlibera | Author: Interliber Interliber

Mlada, sretno rastavljena žena - čiji je razvod bio sretniji od svadbe - nehotično ulazi u kuću užitka. Pred iskušenjem je života, iskušenjem slobode: ući u vrtlog koji će je povući prema dnu, ili ostati na obali, u sigurnosti i spokoju, bez rizika, ali i bez užitka. Na tom putu uskrsava i njezin muž. Emocija kojom reagira na njega nije ravnodušnost, niti mržnja: to je ljubomora, koja budi zamrlu strast. “Bila sam mlada i neukusna” kaže junakinja. “Iz ove današnje perspektive gledano, rekla bih – izgubljeno vrijeme. Danas bih svaku, pa i najbolju knjigu s faksa, mijenjala za najgori, ma i majušan orgazam. Jer, u krajnjoj liniji, knjige možete čitati uvijek i u svim okolnostima – dobro, izuzet ćemo nesretnu okolnost ako ste baš slijepi - a orgazme, e, njih baš ne možete imati dovijeka i pod svim uvjetima. Jednom, kad njihovo vrijeme prođe, nema povratka....”

Redovna cijena: 39,90 kn

Sajamska cijena: 29 kn

Karen Robards: Posljednji poljubac

Knjiga s Interlibera | Author: Interliber Interliber

Dr. Charlotte "Charlie" Stone posvetila je karijeru psihijatrice istraživanju mračnog teritorija: umova serijskih ubojica. Za taj je posao ona vrlo pogodna, zahvaljujući neobičnom talentu – Charlie vidi mrtve ljude, one čiji joj se izmučeni duhovi obraćaju za pravdu koju im ona može osigurati. Taj talent Charlie daje moć da pronađe i uhvati psihopate i ubojice. No, Charlie se nalazi na nišanu sadističkog predatora pod nadimkom "Gingerbread Man", koji svojim žrtvama manipulira kao pijunima u smrtonosnoj igri šaha. Hoće li njegov prestravljujući cerek biti posljednje što će Charlie ikada vidjeti?

Redovna cijena: 49,90 kn

Sajamska cijena: 9 kn

Karen Robards: Posljednja žrtva

Stručnjakinja za kriminalnu patologiju, Charlotte Stone često radi s poremećenim ljudima. U šesnaestoj godini, i sama je preživjela krvoproliće serijskog ubojice. Zbog informacija koje je dala policiji, Boardwalk Killer povukao se, ali Charlie je svoje postmortem vizije žrtava zadržala za sebe. No sada je nestala jedna

tinejdžerica, a nad njezinom je obitelji izvršen pokolj. Boardwalk Killer se vratio, a Charlie je možda jedina koja ga može zaustaviti, posebno kada dobije pomoć od neočekivanog izvora: vatrenog duha zavodljivog zločestog dečka koji ne dopušta da ga se ignorira.

Redovna cijena: 49,90 kn

Sajamska cijena: 9 kn

J.A. Redmerski: Pjesma krijesnica

Knjiga s Interlibera | Author: Interliber Interliber

Brayelle Bates oduvijek je bila pomalo divlja. Čak i u djetinjstvu, Brayine nesputanost i bezbrižnost strašile su sve njezine bližnje. Jedina osoba koja ju je ikada istinski razumjela jest njezin najbolji prijatelj Elias Kline. Iako svakim djelićem svojeg bića želi zauvijek ostati s Eliasom, Bray ispunjava stravom pomisao na to da će on

otkriti njezinu mučnu prošlost. Učinila je sve kako bi ga zadržala na određenoj udaljenosti, čak se odselila u drugu državu. Ali njihova neraskidiva veza bila je odviše snažna kako bi je zanemarila, stoga je Bray shvatila kako ne može živjeti bez njega. Sada se vratila kući i Eliasu, a stvari nikada nisu bile bolje – dok jedna noć ne promijeni sve.

Redovna cijena: 59,90 kn

Sajamska cijena: 29 kn

J.A. Redmerski: Na rubu vječnosti

Knjiga s Interlibera | Author: Interliber Interliber

Camryn Bennett nikada nije bila sretnija u životu. Pet mjeseci nakonvšto su se upoznali tijekom putovanja autobusom, ona i njezina srodna duša Andrew Parrish zaručeni su – ali vjenčanje nije jedini poseban događaj koji im slijedi u bližoj budućnosti. Usplahirena i uzbuđena, Camryn ne može dočekati da započne živjeti ostatak svog života s Andrewom, muškarcem za kojega u svojemu srcu zna da će je zauvijek voljeti. Postoji mnoštvo razloga za njihovu sreću – sve dok ih ne pogodi neočekivana tragedija.

Redovna cijena: 59,90 kn

Sajamska cijena: 29 kn

J.A. Redmerski: Na rubu propasti

Knjiga s Interlibera | Author: Interliber Interliber

Dvadesetogodišnja Camryn Bennett vjerovala je da točno zna u kojem se smjeru odvija njezin život. Ali nakon razuzdane večeri u najpopularnijem noćnom klubu u središtu grada Raleigha u Sjevernoj Karolini, ona nemalo iznenadi sve bližnje – uključujući i sebe – tako što odluči napustiti jedini život koji je ikada poznavala i krenuti u potragu za vlastitim putem. Ponijevši tek torbicu i mobitel, Camryn će se ukrcati u autobus kako bi pronašla samu sebe. Umjesto toga, pronaći će Andrewa Parrisha.

Redovna cijena: 59,90 kn

Sajamska cijena: 29 kn

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.