Voices
392 prikaza

Serija 'Brodosplita' spašava brodogradnju

Brodosplit
Ivo Cagalj (PIXSELL)
Započetom izgradnjom jubilarnog ‘desetog’ iz serije putničkih brodova za kružna putovanja, nastavlja se procvat male i srednje brodogradnje

‘Brodosplitova’ serija putničkih brodova za procvat male i srednje brodogradnje

U Brodograđevnoj industriji Split na stroju za rezanje limova 17. listopada 2016. godine započelo je rezanje čelika za Novogradnju 546, putnički brod za krstarenja koje tvrtka u grupaciji Brodosplit-BSO d.o.o. gradi za domaćeg naručitelja tvrtku Tajna mora d.o.o. iz Omiša.

Prema projektnoj i klasifikacijskoj dokumentaciji odobrenoj po pravilima Hrvatskog registra brodova, Brodosplit će izraditi čelični trup i nadgrađe za brod dužine 48,38 metara, širine na rebrima 9,50 metara, visine 3,82 metara i neto težine 175 tona, a brzinu od 10 čvorova omogućit će mu dva pogonska stroja pojedinačne snage 250 kW.

Nedavno započetom izgradnjom jubilarnog ‘desetog’ iz serije putničkih brodova za kružna putovanja, nastavlja se procvat male i srednje brodogradnje i odlična suradnja splitskog brodogradilišta s domaćim brodovlasnicima iz Krila Jesenice, Duća, Omiša i Dugog Rata.

Njihovom se investicijom i gradnjom pridonosi gospodarskom prosperitetu i povećanju broja zaposlenih u Dalmaciji i Hrvatskoj te ispunjavaju ciljevi Brodosplita da bude stalna potpora domaćem nautičkom turizmu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.