Voices
251 prikaza

HEP je osigurao 250 računala za 73 osnovne škole

Djeca u školi
Thinkstock
Osim projekta ‘Za naše male genijalce’, HEP više od 20 godina nagrađuje mlade matematičare, fizičare i elektrotehničare

Ako želimo uspješne tvrtke, moramo imati stručnjake. Ako želimo imati stručnjake, moramo imati dobre obrazovne temelje. Znaju to jako dobro u HEP-u, koji je kao veliki poslodavac prepoznao da je ulaganje u znanja mladih presudno u njihovu razvoju.

Jedan od 17 ciljeva koje je postavio UN u sklopu Programa održivog razvoja do 2030. godine je kvalitetnije obrazovanje. HEP-ov projekt opremanja osnovnih škola novim računalima “Za naše male genijalce” upravo vodi ka ispunjenju tog cilja. 

U prve dvije godine akcije (2015. i 2016.) HEP je darovao 100 novih računala za 27 osnovnih škola. U trećoj godini provedbe akcije, 2017. godine, novih 50 računala dobilo je 15 osnovnih škola u Hrvatskoj, a u tijeku je i četvrta godina akcije “Za naše male genijalce“, u kojoj HEP donira ukupno 100 novih računala za 31 osnovnu školu u Hrvatskoj. 

Uključujući ovogodišnji donacijski ciklus, HEP je od 2015. godine osigurao donaciju od čak 250 novih računala za učenike 73 osnovne škole diljem Hrvatske. No to nije sve. HEP već više od dvadeset godina putem nagrade “Imam žicu!“ prepoznaje i nagrađuje najbolje mlade matematičare, fizičare i elektrotehničare. 

Do danas je više od 700 učenika osnovnih i srednjih škola dobilo tu nagradu. I u visokoškolskom obrazovanju ima mjesta za doprinos HEP-a, koji na temelju sporazuma surađuje s više hrvatskih visokoobrazovnih institucija. 

Također, s ciljem poticanja izvrsnosti, HEP je u posljednjih desetak godina stipendirao više od stotinu redovnih studenata hrvatskih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola.