Znanost
49729 prikaza

Stručnjaci: Ovo je najgora seks poza

Seksi par
Thinkstock
Oprez! Kod seksa se sve svodi na pravi kut, a znak opasnosti je zvuk krckanja i...

Iako zvuči pretjerano, neke seks-poze doista mogu biti opasne. Ako težite za tim da postignete orgazam dok istovremeno dubite na glavi (što bi svakako bila jedna luda seks anegdota) vrlo je vjerojatno kako će netko završiti ozlijeđen, a i u najgorem slučaju, slomiti nešto.

I dok ozljede povezane sa seksom nisu ništa novo, ono što su znanstvenici sada otkrili je činjenica kako doista postoji "najopasnija seks poza". Naime, čak u usporedbi s najluđim pozama Kama Sutre, pobjednica u učestalosti ozlijeda je česta i vrlo prakticirana "kaubojka", odnosno poza u kojoj je žena gore.

Prema novoj studiji, upravo je kaubojka glavni krivac za preko 50 posto slučajeva zabilježenih fraktura penisa. Kod takve ozlijede doslovno dolazi do pucanja penisa, praćeno glasnim zvukom "krc" uz traumu tvrdog tkiva čiji je rezultat oticanje i podljev krvi. Zapravo se radi o pucanju membrane nabreklog tkiva penisa koje zahtijeva imobilizaciju, a u težim slučajevima i operaciju. Ono što je tragično je, da velik broj muškaraca, najčešće zbog srama, u slučaju takve ozljede ne traže pomoć liječnika na vrijeme. 

Istraživanje objavljeno u američkom Dnevniku urologije otkriva da muškarci u prosjeku čekaju i do šest sati nakon takve vrste ozljede prije odlaska na hitnu, u nadi da će stvar proći sama od sebe.

Postoji i najsigurnija poza

Znanstvenici objašnjavaju kako je razlog za to što žena cijelom svojom težinom kontrolira penis te ne može zaustaviti pokret ako dođe do ulaska penisa u vaginu pod krivim kutem. Ona zbog toga gotovo uopće ne osjeća bol, što se ne može reći i za njegov ud.

Kao najsigurnija poza navodi se ona misionarska u kojoj je muškarac gore, jer tada u potpunosti kontrolira kut penetracije. Ipak i kod nje treba voditi računa o nečemu - a to je da muškarac pod pogrešnim kutem ne udara u grlić maternice žene što može izazvati krvarenje i bol. Takve su ozljede ipak rjeđe, jer im prethodi neugoda i bol na koju će žene upozoriti na vrijeme

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.