Kultura
36931 prikaza

B. Affleck o 9 sati snimanja seksa: 'Bilo je to deprimirajuće!'

Scena iz filma "Zakon noći" (2016.) s Benom Affleskom u glavnoj ulozi
YouTube screenshot
"izgledao sam poput polarnog medvjeda", rekao je, a još mu se i parnerica smijala

Ben Affleckov posljednji film "Zakon noći" ("Live by night") u kojem se pojavljuje u glavnoj ulozi i koji i režira, prikazuje se tek nekoliko tjedana i već je na glasu kao poslovni promašaj. U film su uložili 65 milijuna dolara, a do sada su zaradili 16 milijuna; po kinima u SAD-u 10, a po inozemstvu šest. Kako sad slijedi još i sav trošak oko marketinga i distribucije filma, narednih mjeseci će, umjesto da na filmu zarađuju, pokušati smanjiti gubitak.

Istraživanje ljudskog genoma Evolucijski misterij Znanost Znanstveno otkriće: "Sad znamo zašto postoji seks"

Riječ je o drami o gangsteru u doba prohibicije. Affleck glumi Joea Coughlina u priči o svijetu organiziranog kriminala u Bostonu 1920-ih. Ne ulazeći što sve u filmu škripi, jedna od stvari zbog koje se Affleck nije dobro osjećao je i seks. On je za AP objasnio da se doista trudi djelovati u seksu na filmu što je moguće bolje, ali ovaj put naprosto nije išlo. "Razmišljam koji je moj najlaskaviji seksualni aspekt, pa s tim pokušavam ući u film", kazao je. Scene jesu snažne i direktne, ali Affleck sobom nije bio zadovoljan.

"Morao sam na kraju rezati. Bilo je to toliko depresivno. Izgledao sam poput bolesnog polarnog medvjeda", priznao je. U sasvim odvojenom intervjuu njegova partnerica iz filma Sienna Miller opisala je kako je to izgledalo s njene strane. Snimanje seksa na filmu glumci i inače najčešće doživljavaju kao vrlo čudno iskustvo, ponajmanje ugodno, a Sienna Miller, kad je dobila scenarij, shvatila je da bi to na kraju moglo postati maraton. I postalo je. Protegnulo se na devet sati snimanja seksa.

"Tamo je pisalo da to radimo posvuda; u baru, u autu. Izgledalo je da će to biti cijeli dan snimanja ljubavnih scena", ispričala je. Snimanje scena seksa je, inače, užasno zahtjevno, jer su glumci okruženi filmskom ekipom. Posvuda kamere, svjetla, mikrofoni, netko gleda na sat kad će vrijeme za ručak, a glumci moraju simulirati ekstazu, skakati po partneru, što li sve ne, i tako tko zna koliko dugo.

Žena u donjem rublju na krevetu NEZGODNO Life Luda znanost: Što ako ste alergični na spermu?

Affleck je u slučaju snimanja jednog seksualnog odnosa, zamolio snimatelja da ne prekida snimanje, nego da nastavi snimati ponovljeni seks. A onda i treći. Naprosto je htio da imaju materijala kako bi mogli izabrati najbolje dijelove. Nakon intervjua za AP, postaje jasno da je bio jako nezadovoljan kako je izgledao. Poput "bolesnog polarnog medvjeda". Samo što mu partnerica toga očito nije bila svjesna, moguće i da su živci već činili svoje, pa je prasnula u smijeh. "Bene, ja doista ne znam što ti pokušavaš publici poručiti o tvojim seksualnim sposobnostima", rekla mu je.

Affleck je priznao da smijeh nije bio baš najsretnija stvar koja mu se mogla dogoditi u tom trenutku. Srećom pa su si, kako kažu, inače jako bliski, vrlo platonski, tako da im je s te strane maraton bio donekle lakši nego što bi bio kome drugom. 44-godišnji glumac možda se i umorio od takvih stvari. Još 2002. magazin "People" proglasio ga je seksualno napoželjnijim muškarcem na svijetu, opisao kao visokog i zgodnog, ktome i šarmera, strasnog političkog aktivista, romantičara, izrazito pametnog, konačno i pažljivog sina, te dobitnik Oscara.

Iza sebe, međutim, ima i takve stvari kao što je borba protiv svoje ovisnosti o alkoholu. Imao je samo 26 godina kad je prvi put javno rekao da više ne pije. Tri godine poslije svejedno je morao na kliničko jednomjesečno odvikavanje, nakon čega je objasnio da mu je alkoholičar bio i otac, te da je očito riječ o ponavljanju ovisnosti po obiteljskoj liniji. Još jedna obiteljska stvar koja mu je jako teško pala, dogodila se 2014. kada je sudjelovao u PBS-ovoj seriji "Finding your roots".

Erotske slike iz Pompeja SEKS NEKOĆ Life Sodoma i Gomora: Crteži otkrili kupleraje Pompeja

Ispalo je da mu je prezime škotskog porijekla, ali da je osim toga još i engleskih, njemačkih i irskih korijena. Na kraju su mu priopćili i to da mu je jedan od predaka bio robovlasnik u Georgiji. On je na to rekao da biološko porijeklo takve vrste nije zgodno, ali da ga to ne pogađa, jer se ne osjeća povezanim nakon toliko vremena. No, 2015. se dogodio skandal sa Sonyjevim mailovima i onda je procurilo da mu je to što je dijelom potomak robovlasnika, užasno teško palo. Tako da je 2015. priznao: "Bilo me je tako sram. Čak i sama pomisao ostavlja odvratan okus u ustima."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.