Ekonomix
191 prikaza

11 stvari koje je puno isplativije kupiti rabljene

Ljudi i šoping
Nina Djurdjevic (PIXSELL)
Ako nemate problem s tim da je netko već koristio nešto prije vas kupovina rabljenih stvari omogućit će vam da uštedite mnogo novca

Pitate li se kupiti nešto rabljeno ili ne, razmislite dva puta. Neke je stvari isplativije kupiti u trgovini, no drugima pada vrijednost istog trenutka kojeg smo im kupili ili nam trebaju tek nakratko, pa je kupnja novoga čisto bacanje novca. Poslovni dnevnik pripremio je vodič kroz stvari koje je najbolje kupiti rabljene:

1. Udžbenici i knjige

Posuđivanje ili kupovanje već korištenih knjiga i udžbenika uvijek je isplativo jer su nove iznimno skupe. 

2. Dječja odjeća

Djeca jako brzo 'izrastu' iz odjeće koje nose i zbog tog je dječja odjeća u mnogo slučajeva  nije iznošena i izgleda kao i ona iz dućana. Ako već nemate sreće da vam članovi obitelji ili prijatelji proslijede odjeću koja je premalena njihovoj djeci, nije loše vidjeti što se nudi na tržištu rabljene dječje odjeće jer se tu može uštedjeti pristojna svota novca.

3. Odjeća za trudnice

I ta se odjeća koristi nekoliko mjeseci pa je posuđivanje ili kupovina rabljenog dobra opcija. Novac koji uštedite može se dobro iskoristiti za novu odjeću koju ćete nakon trudnoće nositi duži vremenski period.

4. Automobili

Miris novog automobila svima se sviđa, ali uzmite u obzir i ovo. Čim izvezete automobili iz auto-salona, vrijednost mu pada za 20 posto. Za pet godina, ovisno o modelu automobila, taj pad je daleko veći. 

Više pročitajte OVDJE

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.