Ekonomix
76 prikaza

Apple zbog nove glazbene usluge već pod istragom u SAD-u

Apple Music
Apple
Odvjetnici žele istražiti jesu li diskografske kuće bile u tajnom sporazumu ili je na njih možda vršen pritisak kako bi se priklonile Appleovoj usluzi

Glavni odvjetnici američkih saveznih država New York i Connecticut istražuju Appleove pregovore s glazbenim tvrtkama ne bi li pronašli znakove kršenja antitrustovskih zakona, prenosi Reuters. Takvi zakoni nastoje spriječiti monopol i razne sporazume tvrtki koji ograničavaju slobodnu konkurenciju.

Podsjetimo, Apple je u ponedjeljak najavio novu glazbenu uslugu, Music, aplikaciju koja korisnicima omogućuje slušanje i kupnju glazbe. Odvjetnici žele istražiti jesu li diskografske kuće bile u tajnom sporazumu ili je na njih možda vršen pritisak kako bi se priklonile Appleovoj usluzi, čime bi druge slične usluge bile stavljene u lošiji položaj.

Tvrtka Universal Music Group poslala je pismo newyorškom glavnom odvjetniku navodeći kako s Appleom ni drugim glazbenim kompanijama nema dogovor koji bi omeo dostupnost besplatnih usluga ili ih spriječio da svoju glazbu prodaju drugim glazbenim servisima. U Appleu nisu htjeli komentirati istragu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.