Ekonomix
991 prikaza

Caffe Liberal poziva na svoju prvu raspravu

Caffe Liberal
PIXSELL
Panelisti su Ivan Koprić, Sandra Švaljek i Goranko Fižulić, a tema porezna opasnost da "opet zaglavimo u banani"

OK, Hrvatska se u određenoj mjeri doista ekonomski oporavlja, ali ako bismo smanjili poreze, kako najavljuje ministar financija Zdravko Marić, a država opet upala u krizu, poreze će opet morati podizati i – opet ćemo biti u banani, kako je slikovit bio Ivo Sanader. Tema prvog okupljanja "Caffe Liberal by Express" u salonu "Kak se šika" u Ilici 93 u Zagrebu bit će i dalje povećani državni sektor Republike Hrvatske koji nije prošao strukturne reforme i koji nikada nije bitnije smanjio svoje troškove.

U četvrtak od 19 sati panelisti rasprave "Manji porezi bolje pune državnu blagajnu, ali koliko će to trajati?" bit će Ivan Koprić, Sandra Švaljek i Goranko Fižulić, a moderatori Boris Rašeta i Igor Alborghetti.

Zdravko Marić i Andrej Plenković REJTING Ekonomix Analiza: Kako je Hrvatskoj padao i rastao kreditni rejting

Ministar financija najavljuje porezna rasterećenja u ovoj i sljedećoj godini zbog boljeg gospodarstva, što jest logično, ali ako stoji ono što navode brojni ekonomski stručnjaci, zasad živimo relativno u redu jer su kamate na kredite kojima država reprogramira kredite relativno niske. A taj se trend lako može promijeniti.

U hrvatskom političkom duopolu koji se neizbježno istrošio i postao kontraproduktivan, potrebno je afirmirati ideje na tzv. opciji trećeg puta. Uspješna i moderna društva u Europi temelje se na ideji modernog liberalizma, odakle i naziv Caffe Liberal. Caffe Liberal je zamišljen kao serija panel diskusija na kojima bi se raspravljalo o ključnim pitanjima hrvatskog društva i politike, sve uz medijsko i logističko sponzorstvo tjednika Express i portala Express.hr (24sata i Styria).

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.