Ekonomix
178 prikaza

Čekaju vas dionice Ferrarija i novac da ih možete kupiti

Ferrari
Ferrari
Pored prestiža koji sam brand nosi, ono zbog čega su dionice Ferrarija jako zanimljive jesu kupci ovih automobila

Usprkos činjenici da se dionicama ove kompanije tek od nedavno trguje na burzi, upravni odbor Ferrarija je u veljači odlučio nagraditi svoje akcionare godišnjom dividendom od skoro $0.51 po dionici, što je prilično dobro za prinos od 1.1%. Iskoristite ovu jedinstvenu priliku i uzmite besplatnih 50€ za trgovanje cijenom dionica Ferrarija na svjetskoj burzi. 

Besplatnih 50€ za trgovanje preuzmite ovdje. 

Pored prestiža koji sam brand nosi, ono zbog čega su dionice Ferrarija jako zanimljive jesu kupci ovih automobila. Na bogate pojedince koji kupuju ove automobile, ekonomske krize rijetko kad imaju utjecaj, kao što je to slučaj sa srednjom klasom. 

Ferrari | Author: IPA/PIXSELL IPA/PIXSELL

Prodaja se obavlja po principu narudžbi nekoliko mjeseci unaprijed i uglavnom je vrlo stabilna. Ferrari kao kompanija ima vrlo dobre izglede za rast, neovisno o tome da li je globalna ekonomija u dobrom ili lošem stanju. Ono što također ide u korist Ferrariju je ekskluzivnost. 

Ako se uzme u obzir koliko vozila proizvodi godišnje, ovaj proizvođač luksuznih automobila ima nevjerojatnu snagu po pitanju cijena. Do 2018. godine ova kompanija planira na tržište izbaciti po jedan novi model godišnje. 

Također, prema planovima do 2018. godine proizvodnja će ostati ispod 7,000 vozila godišnje, da bi nakon toga, ukoliko bude uvjeta, narasla na 10,000. 

Wall Street predviđa da bi do 2018. godine zarada po dionici na godišnjem nivou trebala dostći i $2. U 2015. godini Ferrari je skoro 73% ukupnih prihoda zaradio na prodaji rezervnih dijelova i sportskih automobila. Usporedbe radi, ovaj postotak je u 2014. godini iznosio 70%. 

Međutim, Ferrari se ipak suočava s nekoliko rizika. Ukoliko tim Formule 1 počne zaostajati za konkurentskim timovima to bi moglo uveliko naškoditi brandu Ferrarija, što bi se vjerojatno negativno odrazilo na broj budućih narudžbi. Kako za sada stvari stoje, izgleda da kompanija dobro radi svoj posao primjenom strategije male proizvodnje. 

Ferrari | Author: IPA/PIXSELL IPA/PIXSELL

Ukoliko potražnja nastavi rasti, Ferrari bi mogao povećati cijene svojih automobila i time povećati profitabilnost, što je san svake kompanije. ‘Trenutna cijena se kreće oko $41 po dionici i prema Financial Times-u, do kraja ove godine bi mogla narasti do $56’, navode iz Fortrade-a. 

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970. Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. 

Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. 

Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.