Ekonomix
473 prikaza

Font kojeg nikad, ali baš nikad, ne bi trebali koristiti u životopisu

Poslovni sastanak
Tim Goode/Press Association/PIXSELL
Ako tražite novi posao ili ste jedan od mnoštva nezapolenih, vjerojatno znate kako je svaki detalj bitan pri pronalasku posla, pa čak i font

Stručnjakinja za životopise, Mildred Talabi, odala je za Independent da postoji jedan font kojeg više nitko ne bi smio koristiti u životpisu. "Kad pričamo o lošim fontovima u životopisu, nemam cijelu listu, nego tek jednog krivca - Times New Roman!"

Da, iako ga većina ljudi i dalje ima u CV-ju, Talabi tvrdi da bismo ovaj font trebali izbjegavati kao kugu: "Ništa ne govori 'Nisam ažurirao životopis posljednjih 10 godina', kao Times New Roman. A to definitivno nije poruka koju želite poslati poslodavcima."

Drugi 'svježiji, čišći i moderniji' fontovi o kojima biste trebali razmisliti su: Verdana, Calibri, Centrury Gothic i Tahoma. 

A posljednji savjet kojeg je stručnjakinja dala, glasi: "Klonite se i Ariala. Iako još nije izumro u istoj mjeri kao Times New Roman, polako ali sigurno ide u tom smjeru."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.