Ekonomix
944 prikaza

Hrvatski otok od kojeg su svi digli ruke postat će globalni hit

Otok Obonjan
www.otokobonjan.com
Ambiciozna vizija turističke oaze za bogate, ali ekološki osviještene partijanere, idućih 49 godina bit će u rukama Britanaca koji su ga već ‘ugurali’ na popise najpoželjnijih destinacija godine

Portal Poslovni dnevnik donosi vam priču o hrvatskom otoku na kojem će sada velike novce zarađivati Britanci, dok smo mi od njega odustali.

Partijaneri, ali i ljubitelji umjetnosti, prirode, oni kojima je stalo do zaštite okoliša i održivog razvoja, nije im dovoljna samo plaža i ležaljka, a opet ne žude za mramornim stupovima i batlerom, kao i oni kojima nije im mrzak glamping u kombinaciji s raskošnim izletima i malo wellnessa... svi oni s nestrpljenjem iščekuju novi inovativni turistički projekt Obonjan, rajski hrvatski otok na kojem će pronaći sve što im treba za savršen odmor, kako najavljuju osnivači jedne od 10 najvažnijih party destinacije na svijetu u ovoj godini prema ocjenama britanskog The Guardiana.

Nositelji projekta i potpisnici ugovora o koncesiji s gradom Šibenikom na čak 43 godine su britanska promotorska tvrtka Sound Channel, organizator Hideout i Unknown festivala, slovenski turoperator CMT i hrvatska tvrtka Gratiosus. U projekt se uključio i Nikola Bušljeta, jedan od osnivača Gratiosusa te suorganizator Ultra Europe festivala, koji bi trebao operativno voditi projekt. Ovo bi trebao biti svojevrstan spas za otok koji se traži praktički još od Domovinskog rata.

Otočić Obonjan u šibenskom akvatoriju, u prošlosti poznat i kao Otok zmija koje su sredili mungosi, 70-tih je bio Otok mladosti odnosno izviđača, koji su na tom zapuštenom lokalitetu sagradili plaže, amfiteatar, igrališta, spremište za vodu i ostalu infrastrukturu za logorovanje. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.