Znanost
996 prikaza

Tajland zabranio pristup jednom od svojih najpopularnijih otoka

Tajland
Wikipedia
Tajlandske vlasti zabranile su pristup turistima jednom od svojih najljepših otoka jer, kažu štete okolišu

Koh Tachai, jedan od najljepših tajlandskih otoka i popularnih turističkih destinacija, zatvoren je za javnost. Tajlandske vlasti donijele su ovu odluku kako bi zaštitili floru i faunu ovog ovog otoka poznatog po prekrasnim bijelim plažama.

Otok u Andamanskom moru popularan je među turistima, no vlasti tvrde kako velika količina posjetitelja negativno utječe na okoliš. Prijašnjom odlukom dopustili su boravak najviše 70 turista u isto vrijeme na otoku, no kako se ovo pravilo nije poštivalo, vlasti su odlučile zabraniti pristup turistima. 

"Turisti vole posjećivati naš otok, ali stvaraju gužvu. Koh Tachai je jednostavno premalen za toliko ljudi. Oni ostavljaju smeće i uništavaju prirodne ljepote. Moramo ga zatvoriti kako bi se oporavio, u protivnom će doći do nepopravljive štete", rekao je Thanya Netithammakun.

Napomenuo je i kako su turisti već oštetili plavi koraljni greben, a ista opasnost prijeti i preostalom životu na otoku. 

Na Tajlandu je turizam u punom zamahu, svake godine sve ga više ljudi odabire kao destinaciju za odmor. No, veliki broj turista utječe i na prirodu, a Tajland zasad nema rješenja kako i dalje primati turiste u velikom broj i zaštititi svoje prirodne ljepote...

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.