Ekonomix
136 prikaza

Hrvoje Prpić prikuplja novac za projekt Trillenium

Hrvoje Prpić
Anto Magzan (PIXSELL)
Prpićeva tvrtka registrirana je u Engleskoj, a preselio je sjedište nakon prošlogodišnje borbe s Poreznom upravom

Projekt Trillenium hrvatskog poduzetnika Hrvoja Prpića napokon je pred startom, za sada prikupljanjem ulagača za testnu fazu, a potom će se krenuti u drugu fazu prikupljanja novca za pokretanje projekta trodimenzionalne virtualne trgovine. Zamišljeno je da kupci pregledaju proizvode u virtualnim trgovinama tehnologijom virtualne stvarnosti, 3D vizualizacijom, ali i preko mobilnih platformi. U utorak je bilo prikupljeno 61.000 funti koje je uplatilo 129 investitora, a ciljani je iznos, rekao nam je Prpić, 200.000 funti.

Kako objašnjava, u prvoj će se fazi testirati proizvod, ima li interesa i za koje proizvode, a potom bi se išlo u drugu fazu dokapitalizacije s ciljanim iznosom od dva milijuna eura, kada bi projekt i startao.

Ideja za projekt Trillenium počela je prije šest godina, a prvi ozbiljniji korak napravljen je ove godine potpisivanjem ugovora s najvećom svjetskom online modnom trgovinom, britanskim ASOS-om, s čijim je fondom rizičnog kapitala ušao u prikupljanje dodatnih ulagača i novca, odnosno pokrenuo “crowdinvesting” kampanju na poznatom servisu Seedrs.

ASOS će tako, osim što je bio prvi investitor, jedno vrijeme biti i jedini kupac. Investitori koji ovih dana upisuju novac iz cijelog su svijeta, a ima ih i iz Hrvatske.

Prpićeva tvrtka registrirana je u Engleskoj, a preselio je sjedište nakon prošlogodišnje borbe s Poreznom upravom i, kako je tada rekao, nepravedne kazne koja ga je, ali i brojne druge poduzetnike sa sličnim problemom, otjerala iz Hrvatske.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.