Ekonomix
195 prikaza

Jedna je od najvećih kompanija, ali za nju sigurno niste čuli

Novac
Pixabay
Sve više kineskih kompanija želi okušati sreću na globalnom tržištu

Kina je dom mnogih velikih tehnoloških kompanija, koje su prepoznate ne samo u svojoj zemlji veći su se počele širiti i na ostala tržišta diljem svijeta. Tvrtke poput Huaweija ili Alibabe poznate su diljem svijeta, a sve više azijskih kompanija želi okušati svoju sreću na globalnom tržištu. 

Šestogodišnja tvrtka Cheetah Mobile, za koju vjerojatno nikada niste čuli, prošle je godine zaradila preko 568 milijuna dolara, a sada planira osvojiti i zapad. Prošle godine postali su partneri poznatog Yahooa, a sada žele plasirati nove aplikacije van Kine. 

Kako bi postigli uspjeh na globalnom tržištu morat će prilagoditi svoje poslovanje zapadnjačkim standardima i potrebama, koje se razlikuju od kineskog tržišta. 

Alex Yao, direktor tvrke, kaže kako im je prvi cilj osvojiti indijsko tržište, korak na koji su se i mnoge druge kineske tvrtke, poput proizvođača mobitela Xiaomija, odlučile. 

Yao kaže kako će indijsko tržište biti odlučujući faktor za tehnološke tvrke jer predviđanja pokazuju kako će do kraja ove godine u Indiji biti više korisnika interneta nego što SAD ima stanovnika. 

Cheetah Mobile namjerava se usredotočiti na aplikacije i sve rašireniju virtualnu stvarnost kako bi osvojili globalno tržište. No, čeka ih dug put jer sve više kompanija traži svoje mjesto pod suncem, a tehnološki giganti već su prepoznali važnost sadržaja za virtualnu stvarnost te aktivno rade na novim i zanimljivim aplikacijama.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.