Ekonomix
1976 prikaza

Kerum: "Željko Perić je najbolji čovjek za Agrokor"

Željko Kerum
Ivo Cagalj (PIXSELL)
Već se uveliko špekulira tko bi mogao naslijediti Ramljaka na vrhu Agrokora

Željko Perić, čovjek ekstenzivne poslovne biografije, jedan je od potencijalnih nasljednika Ante Ramljaka na povjereničkom tronu u Agrokoru. Nakon doista naprasne Ramljakove ostavke ekspresno se počelo špekulirati imenima potencijalnih nasljednika, a osim Perića spominju se i Vladimir Bošnjak, Zvonimir Mršić i Fabris Peruška.

Perić je prvi put uhvatio pažnju javnosti tamo negdje u svibnju 2005. godine kada se ispostavilo da je on surađivao sa Željkom Kerumom na ponudi za preuzimanje splitskog hotela Marjana. Podsjetimo, tom prilikom je Kerumova tvrtka ponudila 170 milijuna kuna za hotel te se obvezala uložiti još 190 milijuna kuna vlastitih sredstava kroz dokapitalizaciju. 

Martina Dalić i Ante Ramljak podnijeli izvješće o poslovanju Agrokora Velike razlike Ekonomix Tajne Lex Agrokora - zašto su Talijani uspjeli, a mi ne?

Tom prilikom je Perić ispričao Slobodnoj Dalmaciji da su spremni uložiti tih 190 milijuna kuna bez zaduživanja hotela. 

"Neki drugi ponuđači predvidjeli su i veća ulaganja, ali kreditom i u znatno dužem razdoblju", kazao je Perić. Osim toga, pisala je Slobodna, uz tadašnjih 97 zaposlenih u hotelu Marjan Željko Kerum nudi zapošljavanje još 113 ljudi, te dovođenje tog hotela u svjetski lanac "Radison SAS" sa pet zvjezdica. Hotel bi imao po Kerumovom poslovnom planu koji je sačinjen za čak 10 godina unaprijed oko 280 soba najviše kategorije, i visoko kvalitetne standarde educiranog i istreniranog osoblja.

U međuvremenu je propao i hotel, ali i većina poslovnog carstva bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma, koji, usprkos svemu, misli sve najbolje o Periću.

"Po meni je od jedan od pet najboljih menadžera tog tipa u Hrvatkskoj. Da se izrazim nogometnim riječnikom, on je Ronaldo. Čovjek ima jako puno iskustva u tom sektoru i znao sam da će njemu ponuditi poziciju vladinog povjerenika za Agrokor. Sad je na njemu da prihvati ili ne prihvati ponudu, ali ja se nadam da hoće. Željko Perić je najbolji čovjek za taj posao", kazao je Kerum u razgovoru za Express.

Naravno da smo priupitali zamjera li Kerum svom imenjaku obavljen posao prilikom konzultacija za izradu ponude preuzimanja Marjana, ali on nam je, na sebi svojstven način, odgovorio:

Ante Ramljak i Martina Dalić Ostavka 'Sv. Ante' Top News Plenki je otkaz Ramljaku spremio prije dva tjedna

"Ljut sam da ljući ne mogu biti, ali ne zbog ponude za Marjan. Taj dio smo pošteno odradili i sve je uredno plaćeno. Kad mi je trebala pomoć nešto kasnije, on je rekao mi ne može pružiti ruku jer radi za druge. I ja to razumijem. I dalje mislim da je on pravi čovjek za taj posao jer ima iskustva u upravi Lure, upravi Plive, pa radio je i za hrvatsku vladu dok je premijerka bila Jadranka Kosor".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • djakputnik 18:56 21.Veljača 2018.

    Da, Željko Kerum je najkompetetnija osoba za ovakvo nešto. To je cvijet Hrvatske. To je naša nada.