Life
17262 prikaza

Gazdina sestra: Malo tko je za nju čuo - tko je Jadranka?

Jadranka Todorić ispred Kulmerovih dvora
Jurica Galoić/PIXSELL
Dok je njen brat okupirao naslovnice, ona je povučeno živjela svojim životom

Jadranka Todorić, značajno manje poznata sestra Ivice Todorića, već danima stražari kod Kulmerovih dvora i redovito napada okupljene novinare. Prema svemu sudeći, Jadranka je ovih dana više izložena medijima nego ikad prije. "Pogledajte ova dva-tri crvena drva, zar nisu lijepa? Neka se javi netko tko ih je snimio da bi njih snimio, a ne da snima tugu i jad koju moramo prolaziti jer vi ne snimate cvijeće i leptire. Ozbiljno ste povrijedili prava djece. Tu su malodobna djeca i lijepo pozdravljam pravobraniteljicu za dječja prava da vas uputi da slikate ljubav, cvijeće, drveće i majku koja ima dijete u naručju, a ne ovo", doviknula je ona u srijedu ujutro.

Kad počnete s pretraživanjem interneta, nećete naći gotovo ništa o njoj. Google kao da nikada za nju nije čuo. Prije ćete naći oglas u Narodnim novinama zbog izgubljene osobne iskaznice, nego bilo što drugo. LinkedIn profil na ime Jadranka Todorić nema ni fotografiju niti detalje o obrazovanju već samo piše da ona radi kao Pension Manager u Agrokoru. Što bi to točno značilo vjerojatno ne zna nitko.

Borislav Škegro Nexus pomaže Top News Kako su Škegrini izumi spašavali Gazdu

Jedna od rijetkih potvrđenih informacija je godina i mjesto njenog rođenja, Kloštar Ivanić, 1952. godine. Zna se i da je dok je Ante Todorić bio u zatvoru, žena Mira s Ivicom i Jadrankom, živjela na Pantovčaku 198. Čuvali su stan jer je, prema presudi, trebala biti konfiscirana sva Antina imovina. Dok je Ante Todorić bio u zatvoru, njegova obitelj bila je relativno osigurana budući da je on 1972. iskoristio priliku i otišao u mirovinu, pisao je nedavno Večernji.

O samoj Jadranki tek se priča da je bila beskrupulozna. Naime, njen posinak Vedran Bekavac iznio je teške optužbe na Jadrankin račun, a posebnu ju je optužio da mu je pokušala oduzeti poslovnu sposobnost. "Ne negiram, te sam potpuno svjestan činjenice da sam prebolio dvije epizode teške depresije. Odgovorno tvrdim da utjecaj oca i njegove supruge nije pridonio tj. da je otežao moj oporavak. Patroniziranje, miješanje i utjecanje na rad s psihijatrima i psihoterapeutima rušilo je moje napore i angažman da se oporavim od traumi što prije. U periodu od 11. veljače do ožujka 2011.intenzivno sam radio s dr. Špirom Janovićem na kojega je tata vršio konstantni pritisak, zvao ga učestalo, tražio razgovore s njim te se miješao u psihoterapiju, što je rezultiralo time da je dr Janović odustao od psihoterapije i suporta, te mislim da bi se moja hospitalizacija izbjegla da nije bilo tako", ispričao je svojevremeno Bekavac.

Teško je reći ima li uopće istine u takvim optužbama, ali za očekivati je da će u skoroj budućnosti postati jasnije čime se točno bavila Jadranka Todorić u kompaniji svog brata.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.